• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
Всички въпроси за вилата.
4040 - специалист
След много бачкане,загряти кюреци ,лопати,мистрий и тесли стигнах до тук.Следва продължение......... :axe:
ebahti - майстор
Бравос,аз мойта я почнах март-септември се нанесох :partyman:
stenmark - специалист
Браво много добре си се справил.Но си личи има ли подлрепа от приятели всичко е наред.Желая ти успех за напред!
4040 - специалист
Може ли някой да ми каже има ли по евтини греди 16/14 -40лв.бр.и ако има каде? :headbash:
4040 - специалист
Разбира се ,че трябва помощ от приатели иначе не става.Но много се уморяват от мастиката много им е тежка.Но за около месец мисля че сме се справили добре. :axe:
Фло - специалист
Колега,хубаво нещо е ентусиазма,обаче ти е трябвало и малко познания!
Така не се изпълнява самоносещ зид с тухли с голяма кухиност,а тези тухли са точно такива- за самоносещ зид. Трябвало е първо да излееш колоните и гредите и тогава се изпълнява самоносещия зид,като до колоните и гредите се оставя отстояние от 20 мм,коeто се запълва със строителна пяна или слаб разтвор,тъй наречената гъвкава връзка.Това е по норматив:http://lex.bg/laws/ldoc/2135562295
" Наредба №2 за проектиране в земетръсни зони.
Чл. 71. (1) При скелетни сгради зидарията на самоносещите стени се свързва със скелета на сградата посредством еластични връзки.
(2) Между самоносещите стени и колоните на скелета се предвижда фуга (междина) не по-малка от 20 mm, която се запълва с нискоякостни материали (като клас на якост на натиск на вароциментов разтвор М 1 N/mm2 и др.).

(3) По цялата дължина на самоносещите стени на нивата на етажните конструкции се предвиждат земетръсни пояси, свързани със скелета на сградата."

Целта е натоварванията при земетръс върху бетоновия скелет като трептения и усуквания да не се предават върху зида .
SEV - специалист
4040 написа:
Може ли някой да ми каже има ли по евтини греди 16/14 -40лв.бр.и ако има каде? :headbash:
Колега кажи от каде си.Ако някой иска информация за Варна мога да споделя,от къде купих аз.
4040 - специалист
Може ли да ми дадете малко акъл , как да ги захвана гредите 16/14 за пояса който е над зидарията.Защото къщата ще бъд е без плоча. :axe:
Илиян Илиев™ - майстор
Фло написа:
Колега,хубаво нещо е ентусиазма,обаче ти е трябвало и малко познания!
Така не се изпълнява самоносещ зид с тухли с голяма кухиност,а тези тухли са точно такива- за самоносещ зид. Трябвало е първо да излееш колоните и гредите и тогава се изпълнява самоносещия зид,като до колоните и гредите се оставя отстояние от 20 мм,коeто се запълва със строителна пяна или слаб разтвор,тъй наречената гъвкава връзка.Това е по норматив:http://lex.bg/laws/ldoc/2135562295
" Наредба №2 за проектиране в земетръсни зони.
Чл. 71. (1) При скелетни сгради зидарията на самоносещите стени се свързва със скелета на сградата посредством еластични връзки.
(2) Между самоносещите стени и колоните на скелета се предвижда фуга (междина) не по-малка от 20 mm, която се запълва с нискоякостни материали (като клас на якост на натиск на вароциментов разтвор М 1 N/mm2 и др.).

(3) По цялата дължина на самоносещите стени на нивата на етажните конструкции се предвиждат земетръсни пояси, свързани със скелета на сградата."

Целта е натоварванията при земетръс върху бетоновия скелет като трептения и усуквания да не се предават върху зида .
Ти все за тези зидове се хващаш. Не че не си прав. Но кажи нещо и за арматурата. Като знам тук по колко слагат и като гледам снимки и от други теми направо се шашкам. Все ми се вижда малко.

Както и това изливане на бетон от снимка DSC00945.JPG . Защо не е покрита цялата клетка с бетон?

п.п. От арматура и бетон не разбирам, но доста пъти съм помагал. Ако имам възможност в бъдеще ще пусна снимки и с гаранция ще останеш учуден от огромната разлика. Учудвам се аз като нищо неразбиращ, какво остава за човек разбиращ от тези неща.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26

Тема "Човек от скука си строи вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: