• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 132
Всичко за дърводелството
ogy_a - напреднал
Дъщеря ми има магазин на Самоводска чаршия във Велико Търново и за това те питам.
Ако проявяваш някакъв интерес можем да го обсъдим по подробно. Пиши и на /pm/ ако конкретно с цени ги обвържеш.
mumar - специалист
Привети юнаци!
Страхотни произведения показвате и мога само да ви се наслаждавам! =D>
Но имам един въпрос, който много отдавна не ми дава спокойствие!
От къде взимате моделите за работа, вие ли си ги измисляте или от нета по картинка?
И ако е от нета, кой се води автора?
Ако аз/правя пирография/, прерисувам и спретна по- горната икона примерно, мога ли с чиста съвест да се подпиша под това? :?
T.N.T - помощник
Иконите които изработвам са реални, няма как да си ги измислям (има си канон), но има някои от тях които са прерисувани (не от мен).
От нета по картинка са доста от тях, не съм художник (в буквалния смисъл на думата), но всичко останало като орнаменти са си идвали от самосебе си (поне така си мисля).
Последна промяна от T.N.T на чет май 05, 2011 10:17 pm, променено общо 1 път.
ogy_a - напреднал
Можеш да копираш неща за да усвоиш занаята, но трябва да знаеш, че си такъв майстор кавато е работата ти. За иконите колегата е прав защото те са определено нещо и творчеството опира до орнаментиката основно и конструктивно. Авторската дърворезба е уникална точно защото е сътворена от фантазията на майстора и го определя като такъв.
Независимо какво правиш стреми се да е пречупено през твоя поглед да оставиш нещо от себеси а не да си безличен изпълнител.
T.N.T-Goooliamo BRAVO!!!!!izviniavam se za latinicata-jiveia ot 9god v canada i tuk usvoih kompa razbira se s latin klaviatura!!!no deistvam po vaprosa za kirilicata!!prosto do sega ne mi e tribvala!!malko pisma s priateli i tova e!!komunikaciite s u4rejdenia, kompanii-na frenski!!imam vapros-kakvo e darvoto i kak postiga6 patiniraneto,ocvetiavaneto!!!ako ne e profesionalna taina!!az sam electri4ar po profesia no obojavam darvoto-v bg me 4aka edna goliama orehova daska koiato 6te vzema naobratno v canada!!goliam smiah 6te padne na mitnicata ama vseki lud s nomera si!!!6te pratia i snimki na moi ne6ta sazdadeni ot darvo!!!
T.N.T - помощник
malkomisle6t, дървото което ползвам е липа, елша, бук и орех.
След като е готова резбата я байцвам (ползвам орехов байц), като изсъхне, с много ситна шкурка я прекарвам леко, колкото да се покаже истинският цвят на дървото (само повърхностно), позатоплям леко дървото, след което го намазвам с пчелен восък.
Това е всичко.
ogy_a - напреднал
T.N.T Защо не посочвате локация, като виртуални вампири?
ogy_a - напреднал
Направи ми впечетление , че в профилите не се пише от къде са хората и това ме удивлява нали всеки е нещо от някъде за това е в този форум.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: