Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Mitkoasd - специалист
Здравейте!
Реших да публикувам снимки от последното любителско проектче което още не е завършено - Макара за трифазен кабел/удължител/ от подръчни материал. Ще публикувам снимки от процеса на работа дотук. Ако имате въпроси питайте.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това е работата само по самата макара и при това не докрай завършена. Тепърва и предстои изработка на стойка и въртоци.
ZEDYCUS - майстор
Колега, ще стане доста тежичка макарата с тези плоскости, бих ти препоръчал докато не си направил стойките, да вземеш една макара от тел за CO. Има и метални има и ПВЦ. Ще стане доста по лека , друг въпрос е дали ще се носи често или ще е за гаража. Поздрави.
Mitkoasd - специалист
Прав си колега тежичка ще стане поради дебелината на плоскостите кабелите и арматурата. Ще се ползва - но не ежедневно. За циркуляра навън най вече. Сподели повечко за тези макари от тел понеже ще правя сигурно още 2?
EDI - майстор
И аз си направих такава, но тръбата ми беше Ф110, а страниците ги направих от остатъци шперплат 4 мм.
ZEDYCUS - майстор
Сега ще ти тракна една снимка, само съм навил кабелът на макарата, още не съм и направил стойката и аз. :)

Прикачен файл

ABCD0002.JPG

Прикачен файл

ABCD0001.JPG
Mitkoasd - специалист
Много тънка и малка ми се вижда. :?

Тема "НАПРАВИ САМ - Макара за Кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: