• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
gandonov - специалист
ArturDent написа:
gandonov написа:
.js - JavaScript са файлове, които са част от web-страница и извършват някаква автоматизация.
Те не се отварят директно, а се изпълняват при разглеждане на въпросните страници.
Не винаги.
Но в конкретния скучай може да си прав.
Иначе може да се използват и за друго.
Аз мисля, че е винаги. :wink:

@Илиян Илиев™ - Та по твоя въпрос:
Дискът си работи без грижи. Оказа се, че навигацията е чрез Adobe Flash.
В браузер отваряш mapei/grouts/index.htm и разглеждаш снимките.
Изображение

PDF брошурите се намират в папка mapei/grouts/pdf/

Питай, ако имаш други въпроси?

Приятен ден.
манихеин - специалист
Винаги е невероятно забавно да гледаш как велосипедист се опитва да подкара Априля, за да се придвижи от входната врата до тротоара...
gandonov - специалист
манихеин написа:
Винаги е невероятно забавно да гледаш как велосипедист се опитва да подкара Априля, за да се придвижи от входната врата до тротоара...
И най-дългият път започва с малка крачка.
Илиян Илиев™ - майстор
Благодаря, Ган. Не разбрах само да продължавам ли с качването или да го спирам?
манихеин - специалист
gandonov написа:
манихеин написа:
Какви пътища ти се привиждат? Някой да не е решил на стари години да става системен администратор или програмист по метода "Направи сам"? Или разглеждането на пет снимки и два документа през 2011 година предполага предварително изучаване на основите на Unix, на мрежи, протоколи, С компилатори и прочие? Извън работата с него, занимаването с Линукс е пълна загуба на време.
sstefanov - майстор
За мен е удоволствие, за теб може да е загуба на време. Не мисля, че е по-труден за научаване от други ОС.

Както виждаш, Илиян използва линукс без да учи "основите на Unix, на мрежи, протоколи".
ArturDent - Почти Безобиден
gandonov написа:
Аз мисля, че е винаги. :wink:
Като не вярваш на мен виж втория параграф:
Wikipedia написа:
JavaScript is an implementation of the ECMAScript language standard and is primarily used in the form of client-side JavaScript, implemented as part of a web browser in order to provide enhanced user interfaces and dynamic websites. This enables programmatic access to computational objects within a host environment.
JavaScript's use in applications outside web pages—for example in PDF documents, site-specific browsers and desktop widgets—is also significant. Newer and faster Javascript VMs and frameworks built upon them (notably Node.js) have also increased the popularity of Javascript for server-side web apps.
Общо взето ти трябва JavaSript и интерпретатор, който да го разбира. Пък за какво ще го ползваш си е твоя работа.
montoya - майстор
gandonov написа:
манихеин написа:
Това е спор стар като двете системи, който едва ли тука ще успеете да го разрешите. Всеки е достатъчно голям и възрастен да взима решения кое му е по - удобно да ползва. От тая тема Илиян се зариби, инсталира Линукса и от раз разкара уиндоуса. Сега има проблеми които си ги решава. Аз също от тая тема или от някоя друга пусната по същото време реших да го пробвам и още го имам инсталиран линукса като втора ОС, обаче не съм го пускал вече повече от месец и съвсем скоро ще го разкарам.
Въпрос на избор.
Илиян Илиев™ - майстор
Аз съм си зарибен по линукс от години(не знам защо, просто някакво вътрешно привличане така да се каже), но не успях да се свържа с нета при предишните ми опити за инсталация. Тази тема ме накара да опитам отново и те така.

От уиндоуса ми беше писнало още в началото. Все нещо се плаща, все нещо куца и те така. То си е нормално де - човек не разбиращ нищо от компютри все нещо не му е наред. Видно е че и с линукс ми куцат доста неща, но поне не ми излизат съобщения за закупуване и регистрации на разни програми.

Дизел или бензин? -всеки си има собствени мотиви за избор.
hygro - майстор
Всичко в компютрите в офиса е 100% GNU/GPL. Дистрибуцията на ОС е OpenSUSE. Софтуерът работи до такава степен безупречно и безпроблемно, че вече не си спомням дори как ще трябва да ъпдейтна версията, когато спре поддръжката на инсталираната...

Само един от непотребните Windows лицензи е качен на Xen виртуална машина, заради софтуерите на темокамерите ни, които, разбира се, също не са под GPL и ако някога е възниквал проблем все там е бил...

Та за мен изборът Windows / Linux е предрешен, но и признавам, първите два месеца под Linux са трънливи. Както и с всяко друго нещо - за да жънеш, трябва да сееш. Необходим е поне минимален обем базови знания и желание за придобиването им. Доколкото разбирам, именно липсата на готовност за инвестиране на някакви усилия седи в основата на всяка неуспешна миграция към Linux - моите уважения, Илияне, завидно е постоянството ти. А усещането, че си се освободил от лепкавата мрежа от ограничения, антифункционалности, и какви ли не маркетингово мотивирани генератори на ядове, определено си заслужава усилието.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: