• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
cybersas написа:
И моите са от лед-бг, ето снимка:

http://angel.stoitsov.com/2011/Alex.Roo ... 8-1030.jpg

Вижда се, че е снимано през деня - грее слънце даже. Нямате идея нощем ко стаа - направо не се седи - хем са обърнати към тавана. Ще се слага димер май...
А от кой тип са твоите ЛЕД светоизточници? Дай малко повече инфо.
cybersas - специалист
ribnikolaevi написа:
cybersas написа:
И моите са от лед-бг, ето снимка:

http://angel.stoitsov.com/2011/Alex.Roo ... 8-1030.jpg

Вижда се, че е снимано през деня - грее слънце даже. Нямате идея нощем ко стаа - направо не се седи - хем са обърнати към тавана. Ще се слага димер май...
А от кой тип са твоите ЛЕД светоизточници? Дай малко повече инфо.
Здравейте,

Кабел за 10 м светодиодна лента на 4м разстояние е необходим 0,75. Захранващ блок за 10 м.FLG30 e LPV35-12 на цена 34.80 лв с ДДС/бр.

Хубав ден
Омега Лайт ЕООД

Е тва намерих на мейла. Това съм и поръчал. Отидоха 9 метра, от трафа не съм доволен - не поддържа димиране.

Но за яркост - ужаст просто... При директно светене сигурно е болезнено, ама ги запалих чак качени вече - виждаш монтажа нямам как да се опуля срещу тях... Ся по празниците може да запаля останалия ми метър и да снимам директно, ама дали ще излезе нещо от снимките 8-[

Не стига това, ами и боядисах вчера в зелено стените и нощем е мамата си трака... Мн странно чувство го докарва. Ся мисля димер и смяна на "фирмения" траф :-D
ribnikolaevi - майстор
Хич и не ти разбирам какво искаш да кажеш.
Доколкото разбирам, имаш опит с LED осветление. Кажи дали ще стани това, дето съм го намислил.
cybersas - специалист
ribnikolaevi написа:
Хич и не ти разбирам какво искаш да кажеш.
Доколкото разбирам, имаш опит с LED осветление. Кажи дали ще стани това, дето съм го намислил.
Мне, нямам опит. Това ми е първия досег с лед ленти, както се вижда и от проблема, който имам. И защото проблема е прекалено висока яркост (сила на светене) - мерете си лумените и луксовете както можете - затова се обадих. Пак казвам - не зная параметрите - имаш модела на мойта лента - виж в сайта им дали пише нещо.

Това, с което мога да помогна е да снимам утре и да пусна тука - сами да се ориентирате колко свети. За мен свети ужасно силно. Не искам толкова. На снимката ми се виждат 6 луни - е те светят по-слабо от тоя пуст лед. Исках го за декорация - не като теб - за осветяване.

Може да не са ми дали подходящия модел.

А, и забележи на снимката - някои ледчета не светят - има прекъсване на лентата - на мен ми е все едно - но при вас, може да не върши работа.

Ох, извинявай - сега видях - 80 см дължина - при мен са 9 метра - макар и в три плоскости ( на по 4 разделени лентите) . Не, 80 см няма да осветяват достатъчно мисля.

Ако искаш - имам 80 см - останали - работя до МОЛ Сердика - при желание - ще ти ги дам - да пробваш - и си решавай. В зелено са, но поне ще придобиеш представа за яркостта. 12 Волта все ще измислиш?
ribnikolaevi - майстор
Ок, благодаря ти. Ако се запази отношението лумен/ват, избраната от мен би трябвало да свети 6 пъти повече от FLG30, която си позвал.
cybersas - специалист
ribnikolaevi написа:
Ок, благодаря ти. Ако се запази отношението лумен/ват, избраната от мен би трябвало да свети 6 пъти повече от FLG30, която си позвал.
Имам 9 метра, така че пак свети по-силно от 80 см при 6:1 :) Ще снимам, ако искаш за всеки случай :)
ribnikolaevi - майстор
Но и осветяваш доста по-голямо помещение, моето е само 1,2 м2, при това има по-добро отражение, защото е покрито с фаянс по стените.
Казвам това, защото може и да не си порчел цялата тема, а ми се иска да си представиш (по чувство) дали ще мога да осветя пустата тоалетна. Още една разлика - при мен ще свети директно надолу, а не само отразена от тавана светлина.
Засега минавам на вариант да направя каквото съм решил, като обмислям къде да добавя още дължина на лентата, ако се наложи.
cybersas - специалист
ribnikolaevi написа:
Но и осветяваш доста по-голямо помещение, моето е само 1,2 м2, при това има по-добро отражение, защото е покрито с фаянс по стените.
Казвам това, защото може и да не си порчел цялата тема, а ми се иска да си представиш (по чувство) дали ще мога да осветя пустата тоалетна. Още една разлика - при мен ще свети директно надолу, а не само отразена от тавана светлина.
Засега минавам на вариант да направя каквото съм решил, като обмислям къде да добавя още дължина на лентата, ако се наложи.
За директно светене - не знам дали ще ти хареса - и при мен се вижда - светлината е насочена и става на точици - може би трябва да помислиш за някакво отразяване - да се разпределя по-равномерно. Не е операционна все пак :) Лично мнение.
marnik - специалист
Ся мисля димер и смяна на "фирмения" траф
За по-лесно и евтино може да ползваш един контролер/димер за едноцветни лед ленти. Връзва се между трафа и лентата като има и с ръчно регулиране и с дистанционно. Аз май точно така ще направя ако ми е прекалено силна светлината след монтаж.
cybersas - специалист
marnik написа:
Ся мисля димер и смяна на "фирмения" траф
За по-лесно и евтино може да ползваш един контролер/димер за едноцветни лед ленти. Връзва се между трафа и лентата като има и с ръчно регулиране и с дистанционно. Аз май точно така ще направя ако ми е прекалено силна светлината след монтаж.
Не става - мойте димери са по-спеиални и дистанционното е за цялата къща (вс стаи) и е монтира ПРЕДИ трафа, та не ми е опция - иначе - да гледах ги контролерите - особено за RGB лентите - голем е фън :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Светлинен поток от ЛЕД лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: