• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bucho - специалист
Скоро трябва да се взима решение за мястото на печката и ме притеснява дали ще мога да свържа аспиратора в комина. Противоречиви отговори все получавам на този въпрос и съм объркан, едни казват, че ще стане въздушна възглавница и тези отдолу ще се удушат, други че няма проблем. Нека който има впечатления да сподели. Блока е старо строителство и съм на пети последен етаж.
quad - напреднал
bucho написа:
Скоро трябва да се взима решение за мястото на печката и ме притеснява дали ще мога да свържа аспиратора в комина. Противоречиви отговори все получавам на този въпрос и съм объркан, едни казват, че ще стане въздушна възглавница и тези отдолу ще се удушат, други че няма проблем. Нека който има впечатления да сподели. Блока е старо строителство и съм на пети последен етаж.
Ето ти и моето мнение.Съвсем спокойно можеш де се включиш в комина.Не разбирам какво значи въздушна възглавница при положение че в комина има само въздух!?!По принцип въздухът от аспиратора е топъл което означава че дори по естествен начин ще отива нагоре а ти имаш и моторче което ще върши работа щом си на последен етаж.И другото което е, да предположим че връща на долу което ме съмнява, розетките на долните етажи би трябвало да са затворени.Все пак е комин има сажди /евентуално/ никой няма да ги държи отворени.
velsi - Почетен майстор
quad написа:
... розетките на долните етажи би трябвало да са затворени.Все пак е комин има сажди /евентуално/ никой няма да ги държи отворени.
А на зима какво става, ако някой реши да си запали печката?
Борис - специалист
Ако кухнята ти има външна стена ,пробий и една дупка според изходящия диаметър на аспиратора,свържи ги с гъвкав алуминиев ръкав , отвън го завий към земята(сложи накрая нещо като мрежичка да не влизат птички) и забравяш за сажди , комшии , възд.възглавници и запалени печки . ( Ако естетически не ти харесва да се вижда направи му преградка от гипскартон) .
quad - напреднал
velsi написа:
quad написа:
... розетките на долните етажи би трябвало да са затворени.Все пак е комин има сажди /евентуално/ никой няма да ги държи отворени.
А на зима какво става, ако някой реши да си запали печката?
Нищо не става освен ако е запушен комина.
Последна промяна от quad на ср авг 01, 2007 10:06 pm, променено общо 1 път.
quad - напреднал
Борис написа:
Ако кухнята ти има външна стена ,пробий и една дупка според изходящия диаметър на аспиратора,свържи ги с гъвкав алуминиев ръкав , отвън го завий към земята(сложи накрая нещо като мрежичка да не влизат птички) и забравяш за сажди , комшии , възд.възглавници и запалени печки . ( Ако естетически не ти харесва да се вижда направи му преградка от гипскартон) .
Това също е вариант защото е последен етаж.
Борис - специалист
Към "quad"- здравей, вече си един от любимите ми колеги (обръщението на "ти" не е от неуважение , а от приятелската атмосфера във форума ).Хъса ти към реализирането на "проектор за 300лева" ме накара да се замисля защо с такъв ентусиазъм сте се захванали за това ,въпреки че повече от 6 месеца още никой не се е похвалил с що годе приемлив резултат . Започвам и аз . Вече почти намерих връзка за лектора , а LSD дисплейте не са проблем . Ако твоя го направиш преди мен (за 300 лева ) и мача го гледаш на екран с размер 3 х 2 метра , ще го купя от тебе за 600 , а ти ще си направиш нов. (Нарочно вече не пиша в темата за проектора ,да не се пълни с мнения извън конкретно техническите).
quad - напреднал
Борис написа:
Към "quad"- здравей, вече си един от любимите ми колеги (обръщението на "ти" не е от неуважение , а от приятелската атмосфера във форума ).Хъса ти към реализирането на "проектор за 300лева" ме накара да се замисля защо с такъв ентусиазъм сте се захванали за това ,въпреки че повече от 6 месеца още никой не се е похвалил с що годе приемлив резултат . Започвам и аз . Вече почти намерих връзка за лектора , а LSD дисплейте не са проблем . Ако твоя го направиш преди мен (за 300 лева ) и мача го гледаш на екран с размер 3 х 2 метра , ще го купя от тебе за 600 , а ти ще си направиш нов. (Нарочно вече не пиша в темата за проектора ,да не се пълни с мнения извън конкретно техническите).
Аз лично с тази идея се запознах буквално преди няколко дни и ми хареса защото звучеше логично.До този момент съм осигурил един Лектор насипно като съм му направил част от "кутията" в която ще е.Понеже не съм взел монитор поради няколко причини още не съм готов.В последните 2-3 дни контактувам с kikokiko с цел взаимнопомощ защото наистина от 12 страници по темата няма нищо конкретно, никакъв описан краен резултат.Но мисля че това до някъде има обяснение.За сега искам да изчакам kikokiko да видя до къде ще я докара защото има проблем с монитора , искам да разбера причината.На теб ти предлагам да следиш темата и да не бързаш с монитора докато не се разбере какво става.Иначе аз го виждам да ми излезе всичко не повече от 200 лева.А ако стане смятам да го задържа за себе си но ще публикувам всичко с най малки подробности, размери, и материали.
Борис - специалист
Към "quad" - заради тебе темата с "проектора" я следя най-подробно. Като идея е елементарна . Наистина въпроса е да се релизира с достатъчно качество.Важни са и лещите , разстоянията , охлаждането на лампата ,мощноста и . Пак не ме разбирай погрешно , повече от тебе искам да се опъна в двора , да си пусна мача на екран на дувара 3 х2 м, да си пия мастиката и т.н.Едновременно ще действам за реализация и ще черпя от вашия опит.
quad - напреднал
Борис написа:
Към "quad" - заради тебе темата с "проектора" я следя най-подробно. Като идея е елементарна . Наистина въпроса е да се релизира с достатъчно качество.Важни са и лещите , разстоянията , охлаждането на лампата ,мощноста и . Пак не ме разбирай погрешно , повече от тебе искам да се опъна в двора , да си пусна мача на екран на дувара 3 х2 м, да си пия мастиката и т.н.Едновременно ще действам за реализация и ще черпя от вашия опит.
Ок.Но предлагам да продължим там за да могат и другите да си правят изводи от нашите разговори.
  • 1
  • 2

Тема "Мога ли да свържа аспиратора в комина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: