Скоро трябва да се взима решение за мястото на печката и ме притеснява дали ще мога да свържа аспиратора в комина. Противоречиви отговори все получавам на този въпрос и съм объркан, едни казват, че ще стане въздушна възглавница и тези отдолу ще се удушат, други че няма проблем. Нека който има впечатления да сподели. Блока е старо строителство и съм на пети последен етаж.
bucho написа:Скоро трябва да се взима решение за мястото на печката и ме притеснява дали ще мога да свържа аспиратора в комина. Противоречиви отговори все получавам на този въпрос и съм объркан, едни казват, че ще стане въздушна възглавница и тези отдолу ще се удушат, други че няма проблем. Нека който има впечатления да сподели. Блока е старо строителство и съм на пети последен етаж.Ето ти и моето мнение.Съвсем спокойно можеш де се включиш в комина.Не разбирам какво значи въздушна възглавница при положение че в комина има само въздух!?!По принцип въздухът от аспиратора е топъл което означава че дори по естествен начин ще отива нагоре а ти имаш и моторче което ще върши работа щом си на последен етаж.И другото което е, да предположим че връща на долу което ме съмнява, розетките на долните етажи би трябвало да са затворени.Все пак е комин има сажди /евентуално/ никой няма да ги държи отворени.