• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Щом бойлера е по- високо от панела , не би трябвало да се върне вечер топло от бойлера в панела , но клапа си сложи .Моите системи винаги се падат с панелите по-високо от бойлера -монтирам клапи с пружина. :)
bulhomes2 - майстор
Клапата заради байпаса с помпата. Инак не мисля, че ми трябва.
naskov - майстор
bulhomes2 написа:
Така мисля да си направя слънчевите колектори, защото са един етаж под бойлера.
A защо не го направиш без помпа :? Отпадат доста части.
filmatoplo - майстор
Айде на 4 двулитрови бири ще пиша-той Булхомес така си проектира дори без помпа , ама ние го убедихме да сложи , ти сега гледай да го откажеш. :wink:
bulhomes2 - майстор
Абе аз за туй искам да я сложа на бай-пас - ако си работи добре гравитачно - да си бачка само така.

Нищо не казахте за тия магнет вентили. Наистина ли са само за затворена система?
bulhomes2 - майстор
Тия, за които е темата на автора.

Предполагам, че са тези от 10-та страница - http://www.erato.bg/files/Razdel-10-Page.pdf. Гледам, че и на 6-та има някакви.
bobivg - специалист
Филма не разбрах защо си толкова категоричен, че трябва да се слага пружинна клапа, а не езикова? Защо ги предпочиташ тях?
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз ползвам Торк, слагал съм ги само на затворени системи. Сега се загледах, че пише минимално налягане 0,5бара, което при отворена система може и да няма възможност да се изпълни. По заявка има и с Рмин=0.

Прикачен файл

Tork.jpg
Tork.jpg (36.42 KиБ) Видяна 3179 пъти
2v6 - майстор
nikisv написа:
Kak точно става това задвижката ми е двупозиционна а управлението ще е на интиел термориголатор за управление на моторна задвижка.
Това е схема за регулиране на температурата на водата в инсталацията с трипътен смесителен вентил.
При изключена помпа се изключва и захранването на задвижката и вентила затваря изхода на буфера - спира циркулацията на топла вода към къщата.

Прикачен файл

mix.GIF
mix.GIF (3.61 KиБ) Видяна 3175 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "питанe за магнет вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: