• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikisv - специалист
Във буфера налягането е стартово 1.4 и крайно 2 а котела за който питам-ERATO Pelletherm 30 v2 по инструкция го дават за отворена система но настоящата ми е затворена .Замисала е двата котела да работят пооделно.
turistak - специалист
Здравейте,

Някой който ползва Pelletherm 30 v2, има ли представа дали може да гори дървесен чипс / надробена дървесина?
toni.gruncharov - напреднал
Здравейте колеги. Ето и от мен нещо интересно(надявам се). Отоплявам с тази инсталация 280 кв.м. и два бойлера, 100л. и 150л. Като за тях си има и два сл. колектора по отделно. Въпроса ми е дали е удачно да слагам буфер и ладомит или не. Всички радиатори са с термо глави.Горелката е правена от майстор саморъчно с копувани части.

Прикачен файл

IMG_6152.jpg

Прикачен файл

IMG_6151.jpg

Прикачен файл

IMG_6149.jpg

Прикачен файл

IMG_6148.jpg

Прикачен файл

IMG_6150.jpg
Ето още малко снимки.

Прикачен файл

IMG_6177.jpg

Прикачен файл

IMG_6176.jpg

Прикачен файл

IMG_6153.jpg
Котлето се води 53кв. Виадрус. За сезон гореше по около 25-30 куб.м. букови дърва. Чакам и др. съвети относно отоплит. сисстема. Благодаря ви предварително.
nikisv - специалист
toni.gruncharov написа:
Котлето се води 53кв. Виадрус. За сезон гореше по около 25-30 куб.м. букови дърва. Чакам и др. съвети относно отоплит. сисстема. Благодаря ви предварително.
Kолко пелети гориш сега.
LazarGanev - "Велик майстор"
Интересно. Пробвахте ли поне горелката този сезон? Колко ти излезе тази горелка? Правил ли е други такива горелки този майстор?
Значи монтирал съм я на 10.03.11г. Работи по цял ден за да я пробвам и регулирам. До днес са 28бр. човалчета което е добре според мен. А относно майсторчето до сега е продал около 15бр. като мойта е последна и е по усъваршенствана. Има си всичко, само няма димен датчик , който не ми трябва.
naskov - майстор
И каква е цената на горелката?
sian - специалист
Колега това на комина датчик ли е? Помпата ми се струва че е монтирана неправилно, вала и трябва да е хоризонтален.
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: