добър ден а можеби вечер на всички нов съм в форума но иначе чета темите доста отдавна и каквото ми трябва съм научил надявам се оттук на татък и че ще давам мнения. Та вапроса ми е сварзан с устройство за диагностика на колекторни ротори ако някой може да ми даде схема снимка да ми каже задължително ли е да е на 220v и 50hz четох някаде че трябва да е кам 700-800hz. от малък се занимавам с електротехника покраи баща ми сега след като съм на 27г. изкарах и частни курсове по електродомакинска техника и се занимавам любителски а до някаде и частно отвреме на време. и ми трябва схема на това устроиство аз сам си направих но можеби постъпих доста детски и без никакви исчисления и не работи както трябва или поне ваоще.направих си навивки от статорни намотки от ектромотор на прахосмукачка пробвах ус-то на 10v с автотрансворматор и не работи сигурен сам че ротора е с ватрешно окъсяване и затова пробвам с него но нестава.Може би защото с него се променя честотата ли незнам помогнете. и моля модераторите ако на въпроса мястото не му е тук да го преместят.
Последна промяна от chano3891 на пон май 09, 2011 12:51 am, променено общо 1 път.