• 1
  • 2
Вашето лично помещение
PolinaC - напреднал
да, аз имам идея, но не мога да я представя. Трудно е да я обясня. Затова помолих за такава програма.
maya1 - специалист
Kak se poluchawa cweta na spalnyata s nomer 39 koyato e s rasteniya w decoraciyata . Kakaw ocwetitel se polzwa. Mnogo mi hareswa.
Emerald - модератор
maya1 написа:
Kak se poluchawa cweta na spalnyata s nomer 39 koyato e s rasteniya w decoraciyata . Kakaw ocwetitel se polzwa. Mnogo mi hareswa.
Има няколко начина да получиш даден желан цвят на латекс.

- Да избереш готов, вече оцветен латекс по каталог и зададен номер. Така са повечето маркови бои, това е начинът, който аз лично предпочитам, защото няма 6-5, получаваш точно това което искаш. Освен това, гамата от цветове е изключително богата на сложни оттенъци, които е трудно да бъдат получени по друг начин. Най-скъп вариант обаче.

- Машинно оцветен латекс с компютърно смесване на боите. Много зависи от мястото където ще го поръчваш. Понякога не излиза точно това което си поръчал.

- Собственоръчно оцветяване. Възможно най-рисковият начин. Рискува да ти излезне най-скъпо поради риск от съсипване на боя. Или рискуваш силно да търпиш ужасния цвят който си получил въпреки че целта е била друга.

Ако все пак искаш евтин вариан, моето мнение е да потърсиш професионално оцветяване с компютърна програма. :?
maya1 - специалист
Да права си . Аз съм наюсно с тези неща и с риска после да можеш да поправисх някой проблем по стената ако сам си замесваш боята. Но все пак този цвят не е получен от син или зелен , нито червен оцветител. Дали Охра и кафяво се слага за кремав цвят?
maya1 - специалист
Харесва ми този нюанс. Невероятен е. Как се получава. Идеи?

Прикачен файл

цвета.jpg
Този цвят как се прави?
цвета.jpg (66.17 KиБ) Видяна 16765 пъти
maya1 - специалист
Харесва ми този нюанс. Невероятен е. Как се получава. Идеи?

Прикачен файл

цвет.jpg
Този цвят как се прави?
цвет.jpg (153.47 KиБ) Видяна 10313 пъти
maya1 - специалист
Тука също е добър . Не е бял о е по светъл от предните снимки. Може би са една гама

Прикачен файл

цвят.jpg
цвят.jpg (146.81 KиБ) Видяна 10311 пъти
Emerald - модератор
maya1 написа:
Да права си . Аз съм наюсно с тези неща и с риска после да можеш да поправисх някой проблем по стената ако сам си замесваш боята. Но все пак този цвят не е получен от син или зелен , нито червен оцветител. Дали Охра и кафяво се слага за кремав цвят?
Зависи какво искаш да ти е кремавото. Има 1001 нюанса. Виж тук схемите на цветовете на Дюлукс. Практически във всяка гама има свой "кремав" нюанс, който обаче се отличава от останалите и се получава по различен начин в зависимост от гамата.

http://www.dulux.co.uk/colours/index.jsp
Spokoiniq - майстор
Интересно дали тук предлагат всички модификации на тези бои, сатени, матове, за кухни и тн... :?
maya1 - специалист
Много интересен сайт . Сега ще го обходя целия. Като че ли това за което говоря е в гамата neutrals fresh или но по малко вероятно в neutrals warm * тука са по слънчеви
  • 1
  • 2

Тема "Търся идеи за спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: