• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tetomaster - специалист
И като направиш покрива, постни някоя друга снимка.
jekasus - майстор
walko написа:
Едно питане: При този тип строителство после вътрешна мазилка не се прави нали?
Правя аналогия с външната изолация, би трябвало да следва мрежа и шпакловка, но защото е вътре гипсова! А за кабели и тръби предполагам се изрязват канали с ножчето! А конзолите за ключове и контакти, те в стиропора ли се фиксират?
Sorry, май станаха много въпроси, въпреки че всичките отпадат ако отговора е гипскартон! :?
Всичките "бързи строежи" приключват с грубия строеж, оттам нататък почват довършителна работа. А там вече има 1000 неизвестни.
Едно gvladkov се стремил да го направи перфектно за себе си и после да се размине само с циментова шпакловка с мрежа и гипсова преди боята, другото да го опаткат за 20 лв. надник и после да се набута с материали за изравняване. Този тип строителство е добре, ако строители взимат евронадници.
gvladkov - специалист
walko-Още не съм решил,но мисля да бъде само шпакловка с мрежа.За кабелите и тръбите за водата,да изрязват се с ножче.Чудя се дали да правя отвътре и гипсокартон или ще е набутване само.Стените са почти перфектно равни,а като мина с рендето и стават супер.

jekasus-Има някоя пропусната буква и не можах да те разбера на прав път ли съм или съм сгрешил?
Todor - специалист
Относно преградните стени можеш да разгледаш това http://www.mercury-pashanov.bg/abs.htm
Редят се мн. лесно, имат канали в които можеш да пуснеш ел, ВиК.
walko - специалист
Ясно! И на мен ми се струва че мазилката ще е излишна! Ама все някак трябва да се постигне твърдост на покритието иначе след година стените ще са целите в подбитости! Силиконовите мазилки правят това, но когато е външно, за вътре някак си структурна мазилка не върви! А гипса няма да даде тази твърдост така върху стиропора.
Само трябва да се помисли и за конзолите на контактите, май само лепене с гипс няма да ти е достатъчно, освен по един-два самонарезни винта през дъното на кутиятя (конзолата) и директно в бетона, а може и с дюбел! :?
Ама като ти дойде до главата ше го измислиш, няма къде да ходиш! :-D
stivemaster - майстор
gvladkov виж на Практикер трябва да има при пистолетите за горещ въздух едни поялници с различни накрайници дето имат такъв за рязане на канал в стиропор , с тях става идеално.Като завършващо покритие вътре препоръчвам 1 см. мазилка (варогипсова) по ми харесва.
gvladkov - специалист
Даваите акъл каква замаска да сложа пред гаражите,да е здрава и тънка около 2 см.
ribnikolaevi - майстор
Много тъкно ми се вижда 2 см замазка. Трябва фибри задължително, но не знам пак дали ще стане. Под тая замазка какво има?
gvladkov - специалист
И Аз да възтановя загубеното.Лошото е,че коментарите се губят и няма диалог.
Прикачен файл:
2011-05-09 19.00.01.jpg
Прикачен файл:
2011-05-09 19.00.06.jpg
Прикачен файл:
2011-05-17 16.37.32.jpg
Прикачен файл:
2011-05-19 18.21.37.jpg
Прикачен файл:
2011-05-25 18.37.34.jpg
gvladkov - специалист
.....продължаваме с покрива: