• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
sstefanov - майстор
Крокодила е свързан с човката и се закача към маса за предпазване от статично електричество.
Осемкраковото не го знам какво е но най-вероятно е ОУ.
kiss9402 - специалист
Здравейте ! Имам поялничето дето колегата е предложил в сайта. От около година работя с него просто е перфектен за цената си. Копувах го за към 12лв. Кабела си беше обикновен европейски стандарт, но доста несполочлив и го смених с по-дебел и качествен. Терморегулатора си е супер като достигне дадената температура и червеното диодче угасва. Не се чуди а го зимай няма да ти излезе по-евтино и сполучливо както и да го мислиш :wink:

Поздрави !
Найденов - специалист
kiss9402 написа:
Здравейте ! Терморегулатора си е супер като достигне дадената температура и червеното диодче угасва. Не се чуди а го зимай няма да ти излезе по-евтино и сполучливо както и да го мислиш :wink:

Поздрави !
Това май няма да е терморегулатор, а термостат, което е още по- добре- при достигане на зададената температура се изключва нагревателя, а при спадане на температурата (например при по- интензивно запояване) схемичката ще се напъне да достигне отново зададената температура автоматично.
Вече се замислих дълбоко защо все още не съм си взел такъв поялник :?
Отговарям си сам- защото след като прочетох мнението на kiss9402 съм почти сигурен, че е с температурен датчик, а не просто димер.
kiss9402 - специалист
Найденов написа:
kiss9402 написа:
Здравейте ! Терморегулатора си е супер като достигне дадената температура и червеното диодче угасва. Не се чуди а го зимай няма да ти излезе по-евтино и сполучливо както и да го мислиш :wink:

Поздрави !
Това май няма да е терморегулатор, а термостат, което е още по- добре- при достигане на зададената температура се изключва нагревателя, а при спадане на температурата (например при по- интензивно запояване) схемичката ще се напъне да достигне отново зададената температура автоматично.
Вече се замислих дълбоко защо все още не съм си взел такъв поялник :?
Отговарям си сам- защото след като прочетох мнението на kiss9402 съм почти сигурен, че е с температурен датчик, а не просто димер.
Колега да така Е ! Просто не съобразих да напиша. Когато достигне дадената температура нагревателя спира да нагрява и когато падне под определена температура пак я достига като климатроника на колата :lol: . Много е удобно и практично.
sstefanov - майстор
Да, с термостат е!
Johny - майстор
И каква е разликата между терморегулатор и термостат? http://rechnik.info/%D1%82%D0%B5%D1%80% ... 0%B0%D1%82
dtmf - специалист
sstefanov написа:
А има ли смисъл?

Това ти е $9.70 с доставката до БГ (работя с такъв вече 2 години, само трябва да му смениш щепсела, че е друг стандарт):
http://www.dealextreme.com/p/heat-adjus ... v-ac-22253

А виждах и такива в магазин за 1 лев. Струваха пак толкова.

Взех си същия от аукцион.бг за 15 лв. В тпетров.ком ги има също. Доволен съм, има датчик за температурата и обратна връзка.
yhv - специалист
Този поялник го има и на Илиенци. Аз лично няколко пъти купувам за приятели. На Илиенци са по 10 лева. Стига да се улучи доставка, че бързо свършват.
  • 1
  • 2

Тема "намаляване мощността на поялник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: