• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
batsande - специалист
Имаме малко напредък
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Вече намерих и второто било и остават двете малки маи и уламата и .... започвам с ребрата стига времето да позволи.Големи багодарности на всички които се включиха в моята тема и дадоха ценни съвети и специални благодарности на tetomaster,който дори
намери време и дойде на място.
Изображение
Изображение
Изображение
професионал - специалист
Ето и от мен няколко снимки-надявам се да са ти полезни.Според мен наставката на маийте не е толкова важна-те така се запъват от ребрата,че едва ли им остава да носят много.

Прикачен файл

Скара.jpg
Скара.jpg (114.28 KиБ) Видяна 5674 пъти

Прикачен файл

Летви.jpg
Летви.jpg (88.35 KиБ) Видяна 5674 пъти

Прикачен файл

Било.jpg
Било.jpg (103.15 KиБ) Видяна 5674 пъти

Прикачен файл

Маий.jpg
Маий.jpg (92.4 KиБ) Видяна 5674 пъти

Прикачен файл

Брамак-Атика.JPG
Брамак-Атика.JPG (95.81 KиБ) Видяна 5674 пъти
професионал - специалист
Ето още един важен момент от" Брамак".Ти си избрал други керемиди,но мисля,че всяка информация ще ти е полезна. :partyman:

Прикачен файл

Метал-рол.jpg
Метал-рол.jpg (94.18 KиБ) Видяна 5673 пъти
batsande - специалист
Здравейте,от доста време не съм влизал, но от толкоз работа нямах време.След последните ми постове ми свърши отпуската и работех вечер след работа и в почивните си дни и едва вчера положих капаците.Пускам някоя и друга снимчица...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
batsande - специалист
Допуснах няколко малки грешки,и една от тях е нивото на билните летви(по-специално тези на маите),те трябваше да надстърчат над керемидите още 3-5см, така,че капаците (те сега са само положени без монтаж) да се подредят без кривини в една права. Смятам да не демонтирам летвите а върху тях та положа още един ред летвички или има и по-разумен варянт?
batsande - специалист
schuldiner написа:
!!!
schuldiner, от тебе не го очаквах... :lol: , поне ме изкритикувай, все пак стигнах до тук благодарение на вас съфорумците
schuldiner - майстор
За кое да те критикувам? Това са си три удивителни - приеми, че не ми се пишат банални комплименти.

ПП Тъй-тъй сме се разприказвали... с колко ти се различават стрехите като ширина? И въобще имаше ли зор да излязат нивата им и наложи ли се да сменяш ъгъла на маиите (хоризонтално различен от 45)...
batsande - специалист
Разбира се ,че измених ъглите на две от маите, просто исках да си лежат в ъглите а нямаше как и да са 45 градуса,т.е. спрях се на първата скица в началото на темата,която се оказа ,че е изпълнима без усукване на скатовете и денивелация на билата,като успях да запазя еднакъв наклон на шесте ската. Когато затворих и последния скат и опънах канап от последната мая(улама) с първата имах разлика само 1см ,който в последсвие се превърна в наклон за улука. Да натаманих еднакви стрехи(+-1-2см)от всички страни.
Последна промяна от batsande на вт май 10, 2011 8:20 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Нов покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: