• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
nikisv - специалист
т.е. отговора, които ми даваш е ако не съм професионалист, не ми трябва Линукс.
Така както ако у дома ми се налага веднъж на 3 години да слагам ламинат мога да мина и с китайско зеге, вместо с Бош.
И аз така мислех.
Линукса не е за "направи си сам" 8-[
Що се отнася до орането. Зависи къде ореш. Има места където се орат само с верижни трактори. А линукса има толкова много дистра, че някой са като щърбави мотики, а не рало с волове.
Моля, да не приемаш постовете ми като заяждане.
Спирам да спамя.[/quote]
Според мен въпроса не е до професионализам а до желание за нещо ново но след като с хп ти е добре .
Илиян Илиев™ - майстор
Как да инсталирам програма свалена от нета и е за линукс?

Разархивирах го на десктопа и после нищо. Нито тръгва, нито се отваря. Все едно не кликам на иконата.

Иначе с онези от управление на софтуер няма ядове.
Mike - специалист
nikisv написа:
Според мен въпроса не е до професионализам а до желание за нещо ново но след като с хп ти е добре .
Не съм казал, че съм с ХР.
Със седмица съм на стационарния и на лаптопа, а на бутваща флашка имам бактрак 4Р2.
И не е правилно да сравняваш Убунту 10.04 или 11.04 с ХР.
Редно е да се сравни със Уин 7.
Личното ми мнение.
Аз съм от поколението, което е започнало запознанството си РС с перфокарти и фортран 77. Така, че за толкова години съм избрал какво ми трябва. ОС и програмите се избират според работата която вършиш. А Линукса ти дава възможност да се ровиш и поправяш там, където на уин няма или почти няма възможности. Друг е въпроса дали това ти е необходимо. Затова и попитах нещо ново да няма да съм пропуснал. Установих, че си е все така. Това е.
Последна промяна от Mike на вт май 10, 2011 7:09 pm, променено общо 1 път.
ArturDent - Почти Безобиден
Mike написа:
А ХР отдавна е безплатно, защото не се поддържа ъпдейт.
Тук грешиш. Това че вече не го поддържат не значи че е безплатно.
Даже MS DOS, не е безплатен. А не се предлага на пазара.
sstefanov - майстор
Линукс ти дава повече възможности:
Можеш да копаеш колкото искаш надълбоко в него.
Можеш да си го преправяш по твой вкус.
Позволява да използваш компютъра си по начин, който ти поискаш, а не както някой друг е поискал.
Стабилен е.
Невероятно гъвкав е.
Поддържа повече хардуер (включително и процесорни фамилии).
Лесно се автоматизира всичко.

И най-важното - свободен е, не се връзваш с една фирма, от която да ти зависи всичко!
montoya - майстор
sstefanov написа:
Линукс ти дава повече възможности:
Можеш да копаеш колкото искаш надълбоко в него.
Можеш да си го преправяш по твой вкус.
Позволява да използваш компютъра си по начин, който ти поискаш, а не както някой друг е поискал.
Стабилен е.
Невероятно гъвкав е.
Поддържа повече хардуер (включително и процесорни фамилии).
Лесно се автоматизира всичко.

И най-важното - свободен е, не се връзваш с една фирма, от която да ти зависи всичко!
И тук като пълен лаик почвам да споря по въпроса макар и не подплатен с много информация, но все пак.
За да копаеш на дълбоко и да си го преправяш по твой вкус не става само с рън ас администратор примерно, а с писане на едни редове, някъде си. Колко е стабилен и гъвкав е друг въпроса, но от последните УСУ и убунту дето инсталирах на моя компютър драйвера за безжичната карта и при двете беше гола вода в сравнение с драйвера за седмицата. Тука стигаме до подръжката на много хардуер, но в тая тема Илян мисля не успя нещо да си подкара нокията. За една блутут мишка четох няколко часа форуми за да стигна до следното
I had the same problem with Jaunty Beta (Microsoft notebook 5000 for my Netbook Samsung NC-10)
I've solved the problem :

1) install the bluez-compat package with terminal

sudo apt-get install bluez-compat

2)Pair the mouse with the bluetooth manager. The manager will say that the pairing is "successfull"
Although the mouse won't worked... this step has to be down...

3) In the terminal, type :

sudo hidd --search

You should see something like

Searching ...
Connecting to device 00:XX:XX:XX:XX:XX (your mouse MAC)

Done. Your mouse should be working now.
докато при 7 става с адд дивайс и т.н.т.
Линукса не е манна небесна. Уиндоуса има трески за дялане, но т.нар. отворени системи също. В края на крайщата всеки обикновен юзер опира до шаренията по кинескопа.
Mike - специалист
ArturDent написа:
Mike написа:
А ХР отдавна е безплатно, защото не се поддържа ъпдейт.
Тук грешиш. Това че вече не го поддържат не значи че е безплатно.
Даже MS DOS, не е безплатен. А не се предлага на пазара.
Съгласен съм. Грешката е моя. :wallbash:
манихеин - специалист
@Mike,
занимавам се с Линукс от петнадесет-двадесет години, не мога да си спомня точно. Ако не си решил да ставаш системен администратор, не си губи времето. Лично аз отдавна вече ползвам Линукс само по работа.
ArturDent - Почти Безобиден
montoya написа:
За една блутут мишка четох няколко часа форуми за да стигна до следното...
Основния недостатък на Линукс е че човек и добре да живее рано или късно стига до терминала. Което ни връща поне 25 години назад.

П.П. Добре че само до терминала си я докарал, като я докараш до make, и make configure... става лошо...
Илиян Илиев™ - майстор
Нокията си я подкарах много добре само с мушкане на кабела. Не можах да инсталирам пц суит, защото е за уиндоус.

Сега се боря с някакъв войп телефон. Получавам обаждания, но не мога да се обаждам, иначе си имам 10 евро кредит. Някой, ако има предложения...
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: