Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
boltik - специалист
Майсторе с едно съм съгласен с теб,че за 2 лева няма как да стане глиало,ще стане само джам.А колегата лампа ще слагал,абе колега чудя ти се на акъла :?Не че аз съм специалист,обаче като че ли съм повече в час :roll:
wentii - специалист
firecock написа:
wentii написа:
firecock написа:
Работя най-вече с "Пластика", защото е по-мазна и накрая сатен. 3-4 ръце и накрая почти само на вода! Играчка е, но пък става супер!
Приятелю от старата школа като знам как пълнят пластиката и сатена ми е ясно как изправяш стените! Твоя пълнеж ще го постигна с 2 ръце ротбанд и шийтрок за фина за двойно по кратко време като си включвам и шкуренето! Така че работи си както си знаеш,но не прекалявай с изхвърлянията по форумите :roll:
Нищо не знаеш приятелю, защото не си виждал работата ми и неможеш да даваш оценка- това първо! И второ: щом си от шкурещите "майстори", просто няма какво да дебатирам с теб :-D
Освен това, казах че приключвам с говоренето по темата! Точка!
При мен разхода на ротбанда е средно 3кг/м2,като достига и 6кг/м2 в зависимост от това колко е крива стената/тавана/. Кажи при теб колко е за сравнение. Ако само в шкуренето се изразяваше качеството бай мангал е голям майстор- бате джам го прая и ни шкура :)
maxuel82 - специалист
Вместо да пишете безмислени постове що не питаме маистора как се шпаклова без да се налага шкурене ???С какви материали , в каква последователност + някоя тънскост и .т.н. То и аз шпакловам ама като светна лампата по стената и се плаша !После се утрепвам от шкурене и после пак шпакловка и така докато докарам горе-долу някаква нормална гладкост на стената !Факт е че когато не се налага шкурене шпакловката е много по-добра и гладка !Това съм го усетил лично на участъци от стената които по някаква незнайна случайност са ставали перфектно гладки :-D
stiv1961 - майстор
maxuel82 написа:
Вместо да пишете безмислени постове що не питаме маистора как се шпаклова без да се налага шкурене ???
Щото е ,,майстор" и няма да каже.
boltik - специалист
Ами то и аз това изкам да кажа,обаче явно не ме разбирате :? Колкото и да си добър,ако стената ти е на вълни няма как да стане равна с една шпакла макар и тя да е 40-50 сънтиметрова.Какъв смисъл има да е гладка,като стъкло,но да е на вълни?Точно като пуснеш фенера си го набиваш сам отзад.За това всеки изка да облече с картон,че после лесно се работи и да ти е кеф да пуснеш лампата :lol:
А това с чуждите фирми немога да си го обесня :? Толкова български фирми стоят,а те наемат чужди :shock: Едно е да се блъскаш от сутрин до вечер за 1000-1500лв и съвсем друго е да си работиш с машини и да получаваш 1000-1500евро.Под-цяла Прага копаят тунел с 5 изхода.Знае ли някой,кога чеха ще пусне чужда фирма да работи там.Точно никога е отговорът.
firecock - напреднал
Тани написа:
Предполагам , че наистина шпакловаш отлично!Избора ти на материали обаче не кореспондира със самочувствието ти! Би ли ми показал някъде система на Кнауф за шпакловане в която е споменат Сатен? Лесно е да избягаш от темата , когато не ти е удобно, но ако държиш на думите си би ги подкрепил с ФАКТИ!

ПП
Между другото ти до какво ниво на качество шпакловаш? Те са от Q1 до Q4 и е възможно да си в нормите , но все пак да има и по-добро качество!
Прав си, има и по-добро качество..! Аз съм извън нормите - от Q5 нагоре, до R малък 3.14 :-D :-D :-D :-D :-D :supz:
wentii - специалист
Прав си, има и по-добро качество..! Аз съм извън нормите - от Q5 нагоре, до R малък 3.14 :-D :-D :-D :-D :-D :supz:
Да се повторя-какъв ти е разхода на м2?
Тани - модератор
firecock написа:
Тани написа:
Предполагам , че наистина шпакловаш отлично!Избора ти на материали обаче не кореспондира със самочувствието ти! Би ли ми показал някъде система на Кнауф за шпакловане в която е споменат Сатен? Лесно е да избягаш от темата , когато не ти е удобно, но ако държиш на думите си би ги подкрепил с ФАКТИ!

ПП
Между другото ти до какво ниво на качество шпакловаш? Те са от Q1 до Q4 и е възможно да си в нормите , но все пак да има и по-добро качество!
Разликата между Q3 и Q4 е точно шкуренето ако забелязваш! Освен това се минава и на по-фин материал!

http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/S_Z_SH_23_6_2008.pdf

Прикачен файл

Q1-2.png
Q1-2.png (84.97 KиБ) Видяна 4088 пъти

Прикачен файл

Q3-4.png
Q3-4.png (82.66 KиБ) Видяна 4088 пъти

Прикачен файл

Q Tabl.png
edesign - специалист
аз като любител шпакловам така
- церезит CT126
- това за грунда е достатъчно
- не слагам латекс или каквото и да е друго
- нанасям с маламашка
- минавам една стена около 15 квадрата (отнема ми не знам точно но около половин час може и повече)
- още докато е мокро (веднага след като шпакловам) минавам с гъба за почистване на фугираща смес на теракот
----------------
резултат - гъбата прави слоя абсолютно гладък, равен и т.н. - шкурене хич не е нужно. Може да пробва всеки.

Това е ако не се изправя стена. Например върху фибран шпаклован с теракол или върху стени покрити с латекс, на които се оправя само гладкостта
TOP MAISTORA - специалист
Здравейте колеги на въпроса за шкуренето няма как да не се прешкури поне засечките от маламашката засечките са неизбежни просто

Тема "шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: