• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Johny - майстор
И при нас е същото по принцип. Виж тази снимка е от 8 май миналата година, а сега доматчетата са по5 мм. :shock:

Прикачен файл

P5081853-2.jpg
P5081853-2.jpg (90.53 KиБ) Видяна 7500 пъти
mitko414 - специалист
Johny написа:
От тук нататък през 10 дни пръскане със системен и контактен фунгицид, като ги редуваш. През юни добавяш и някакъв инсектицид.
Би ли споделил какъв системен и контактен фунгицид ползваш?
saso83 - помощник
пръскъйте с перуцин през 10 дена
mitko414 - специалист
Досега доматите ги пръскам в началото докато са млади с купроцин, после със син камък.
За листните въшки, ако нямат завързали ползвам Би-58.

Чакам и мнението на Johny.
Johny - майстор
Системен - "Радомил голд", а контактен "Дитан". Важното е да предпазиш, а не да лекуваш. Не е задължително да са същите препарати, но да имат същото действие.
Когато почнеш да береш, в случай на нужда се използва "Икуейшън Про", който има кратък карантинен срок 3 дни за домати и 7 за краставици.
На снимката се вижда, че тези домати съм ги "изпуснал" /има петна по листата/ и после битката беше неравна. :-D Мислех, че в парника са по-защитени от болести, но уви!
mitko414 - специалист
Благодаря.
Днес за втори път ми препоръчват Радомил голд, ще взема да го пробвам :) .

Цени на фунгициди.
hidrazin - майстор
Да поразбудя една стара тема дето сега е актуална за мен. Преди седмица засадих на открито още малко домати ама явно съм избързал. Побеляха. :? Явно разсада не е бил достатъчно закален. До тях боднах още един ред и с него проблеми няма, ама тези хич не ми харесват.
Сега се чудя да ги сменям ли или да изчакам.
Изображение
А първите дето сложих са покрити така с Агрил и с тях няма грижа. Домързя ме да направя същото и за другите, разчитайки да няма слани.
Изображение
:partyman:
P.S. Сега забелязах почти точното съвпадение на дати. :shock: Извод - Глобално затопляне и климатични промени НЯМА! :lol:
Krass - майстор
И нашите ги сяхме миналата седмица, но нищо им няма. :? Не мисля, че е имало слани.
VLADO66 - майстор
При поливката листата трябва за се пазят от попадане на вода върху тях.
hidrazin - майстор
Листата не са мокрени. Нито при сеенето, нито при последващата поливка. Това ми е пределно ясно.
Не знам дали е имало слани но не мога да си го обясня по друг начин. От тези с побелелите листа имам още разсад в кофички. Те обаче стоят покрити само найлон само отгоре а отстрани са отворени. На тях нищо им няма. :?
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "помощ за домати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: