Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Аз пък не мога да разбера - при цена на бургиите (6 мм) на Kress и на Bosch например около 5 лева, каква е ползата да вземеш нещо по-евтино???
dpp - специалист
Ползата е в по -големите. Позлвам на Райдър, не съм забелязал да иам разлика в каналите..хм Ще го проверя обезателно това! Ако си прав колега ги мятам..иначе пробиват кучетата, проблеми няма ! :?
EDI - майстор
На магазина гледам едни китайски SDS+ Ф18Х400 на цена 8 лева, направо се чудя, кое по-напред за тези 8 лева - тялото ли, видиевия връх ли, заварката ли, фрезоването на каналите ли.
dpp - специалист
Raider-а са си много добри. Аз съм доста доволен. Едни такива в наелонови пакетчета. И пробиват почти без разлика с тези на Havera/Bosch/Dewalt и други еднакви ала немски производни....Аз взимам райдър когато става въпрос за нестандартни размери. Къса нормална разбира се имам хубава - 6-8-10! Дълга работна около 40см Разбира се хубава маркова..пак 10-12-14 и 20, ама има едни около 20-25см работна дължина - тярвбат понякога и си взимам Райдърчета- перфектно си пробиват..имам една 8-ца 20см-ва не си знае дупките в мозайка.. :-D
..btw днес си заръчах една 16мм 600мм/540мм работна DWT. Трябва ми на - ей една стена с камъни около 50-60см с кво д я пробия, да купувам Бош за 60лв за 5 дупки в годината не си струва..та така..
Цената е 499лв.,пропуснал съм да напиша.Понеже е в промоция за нея не могат да ми направят отстъпка,но ми направиха за друга машинка която нее в промоция.Става въпрос за Киров.
mitko64 - майстор
Понеже стана дума за качеството на свредла Райдър да споделя и моят опит от SDS Max. Ако купувате такова свредло с по- голям диаметър задължително го проверете визуално дали е право. Купих едно 25Х600 и едно 32Х600. Е това първото щеше да ме пребие- влезе 5 см в гранита и като почна да мята перфоратора, не се удържа. Огледах го и в последствие се оказа изметнато. Закалено е и няма изправяне- 25 кинта на вятъра. Голямото пък постоянно заклинява и го вадя с водопроводен ключ. Имам и едно Хавера 20Х400 Куадро, е просто е кеф да дупчиш с него. Така, че евтиното си е евтино но не бива да му се предоверяваме.

Тема "Избор на перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: