• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
boltik - специалист
Bat Sande da me izviniava6,4e ti pi6a na latinica,no sam v saseda i te pozdraviavam za dobrata rabota =D>
професионал - специалист
:respekt: Страхотна работа,но успях да намеря кусур :-D (само един) - надолучната пола трябва да е 20-тина сантиметра и подпокривното фолио да се качи върху нея за да вкара водата от евентуален теч в олука.В дъното на снимката съм отбелязал задоволството си от наличието на идеална права образувана от редовете-нещо което се явява огромен проблем за повечето "майстори".
  • П.П
Извинявам се за намесата върху снимката ти!Ако си вкарал фолиото под полата в олука(но не ми се вярва)-пак се извинявам!

Прикачен файл

122851058014220071131304970022V6FpseQAqxcLFP0C1YAp.JPG
122851058014220071131304970022V6FpseQAqxcLFP0C1YAp.JPG (84.13 KиБ) Видяна 5184 пъти
batsande - специалист
Тъкмо реших, че си открил вторта ми грешка, като видях коя снимка си цитирал но не.Всъщност това което не се вижда от този ъгъл на снимката е ,че самата пола(поръчах я 10/5см с цвета на улука и достатъчно да навлезе 2-3см в улука) лежи на ред летвички а самата мембрана си навлиза свободно под полата в улука(на снимката трудно се забелязва как се подава около см) и благодарение на PVC скобите(през 50см) на улука държи полата на около 7-8мм отстояние,не притиска фолиото и не възпрепядства отичане/вентилиране на подкеремидното пространство.Грешката която допуснах тук е по-голямото разтояние от горен ръб на улука и долен ръб на първи ред керемиди.Това трябваше да го предвидя още при поставянето на челните дъски.Сега има вероятност при пороен дъжд,водата да прескочи улука. А това за правата която образуват редовете, вложих повече старание защото ме дразни да провисва първия ред, всъщност това е и причината да се откажа от бригадата която ни строи до момента да изпълнят и покрива,защото доста крив и посукан е покрива на предишния им обект.
EDI - майстор
Страхотна работа, много добре е станало.За билните летви мисля, че добре си измислил, да наложиш отгоре по още една.Като сложиш лентата по ръбовете ще стане идеално..
stenmark - специалист
Много се чудех дали да пиша понеже аз не се занимавам с покриви,но след като повечето разбиращи писаха и аз реших.batsande Първо да те поздравя за нещо реализирано с твой труд,защото с пари лесно,плащаш- получаваш.Обаче ми е трудно да повярвам че това не си го правил или участвал преди.За мен всичко е супер,и изглежда така!
професионал - специалист
Надявах се,че не си го пропуснал този момент с фолиото в олука и се радвам,че съм сбъркал. :thumbs: За прехвърлянето на водата ще трябва бая потоп-аз имах подобен проблем с олуците-викнах една бригада и те ги сложиха много ниско и аз трябваше да издърпам керемидите максимално назад за да не прехвърля,след това пробвах с маркуч с различен дебит-никакъв проблем,водата тече като "залепена" за керемидата - "бах мааму у Брамака" :respekt:
maptod - специалист
Ако може да повдигна малко темата. Имам една питанка, просто ми е любопитно, не че ще правя покрив. Как се изчислява да влязат точно цигли, а не примерно последния ред горе при капаците да се режат?
batsande - специалист
maptod написа:
Ако може да повдигна малко темата. Имам една питанка, просто ми е любопитно, не че ще правя покрив. Как се изчислява да влязат точно цигли, а не примерно последния ред горе при капаците да се режат?
Зависи от керемидите.С тези които покривах аз нямаше как да ги натаманя, така,че последния ред да не се реже. Например Тондах,Брамак и др. могат да се наредят като се изчислят редовете и се наковат летвичките в допустимия диапазон.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Нов покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: