Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Genesis - специалист
Здравейте.
Имам няколко не доизяснени въпросчета за естествен паркет (в случая дъбов, лепен).
След като го наредя и реша да го фугирам кога точно се прави тази операция. След като го изциклят напълно или преди финишното циклене. Питам защото съм поредния мераклия и искам да си го направя сам. А и много не ми е ясно как точно се прави това фугиране. После ако са си заминали паркетчиите с кой номер шкурка шлайфам. Да кажем че мина нататък с кой номер шкурка се прави междинното шлайфане на лака.
Благодаря за помоща :)
parketmilanov - специалист
привет, ще го дам обясненията в лек телеграфен стил
1.лепиш паркета /това май си го направил/
2.циклене с шкурка 30 -40 номер според това в какво състояние е паркета отстъпи на паркетините спрямо другите и прочее
3.шкурка номер 60
4.фугиране с чистите трици от паркета и фугираща смола /сирка,резипласт,товер, /смола за фугиране има я в повечето магазини за паркет
5.шлайфаш с шкурка 80 може и 100 според това колко време и мерак имаш ,ако си подравнил паркета добре с по едрите шкурки след това шлайфане ще остане фугиращата смола само по фугите /гдет си пропуснал ще остане кит и за гостите:)
6.номер 120
7.1ва ръка лак,
8прешлайфаш лака с шкурка 180 или 200 на ръка по дължината на паркетината ако е на ръка или с 120 ако го правиш с ексцентрик шлайф или кръгова машина
8.2ра ръка лак ,след което пак същата процедура
9.3 та ръка лак.
10.дълги години наслаждаване на паркета в къщи:)
според зависимост от лаковете или маслата ,времето /темперетурата/и още няколко фактора технологията търпи леки изменения ,но те са строго субективни спрямо човека който го работи иначе казано колкото майстори толкова технологоии
ПС.ако паркета си го залепил с полиуретаново лепило цикленето или така нареченото шлайфане може да е след 48 часа.
а ако е с лепило на ПВА основа моя съвет е да изчакаш поне 15 дена.
поздрави и ако има още питания давай ..:)

Тема "Обработка на паркет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: