Ел. инструментите. Консумативи.
ivanov6600 - специалист
Здравейте колеги, купих си електрически тример Бош ей такъв
http://www.hhhservice.com/magazin/gradi ... -combitrim
Имам вила където тревата е доста здрави и трудно се коси и с тример. Продават го с корда за нормална трева и за избуяла. Е да ама на вилата заминах всичките 5 бр. Цена на 10 бр. в Бриколаж 13лв. 1,30лв. на бройка. Е много скъпо ми излиза косенето.
Въпроса ми е има ли някакви ножове за този модел или някакви по евтини варянти.
sspoko - специалист
Аз имам същия но си правя "мустаците" помолих един стругар да ми остържи стоманени втулки като свалихме размера от една оригинална после купих корда от тази на метър режа на размер и с един център приплесквам втулката зада задържи кордата и готово.
Kumay - майстор
Съмнява ме този модел да може да работи и с нож!
Или грешна покупка си направил, или не са те консултирали правилно.
Струва ми се, че е за трева на плочник.
Съжалявам, но е трябвало да си вземеш косачка, не тример!
ivanov6600 - специалист
Да явно съм сбъркал аз.
И аз мисля, че няма да стане с нож но все пак иках да питам.
Взех си за 13лв. 15м. 2,5мм. корда и без никакви втулки и каквото и да било си седи и си коси. Много добре се справя.
Имам и косачка но когато е по висока и трудно достъпна тревата косачката нестава.
zz_stefanov - майстор
Да поизтупам малко темата. И аз почнах да си правя нишките, но втулката я заменям с металната част на клема 4 мм2. Кордата е с квадратно сечение, някаква китайска. Реже по добре от оригиналната и най важното е евтина.

Прикачен файл

IMG_20150530_100520[1].jpg

Прикачен файл

IMG_20150529_194641[1].jpg
Andri01 - майстор
И аз ползвам лустър клема за "мустаците",иначе кордата ми трябва да 1,5. Слагам 2,4мм.!
dragozow - майстор
За моторна коса с нож си...и ако може да не е 25 кубика. Това си губиш времето с него.
zz_stefanov - майстор
Точно за тример съм. Площта е малка и не си заслужава разхода. чистя не повече от 100 м2.
За ефективността на моторната коса ми е ясно, но най евтината е около 200 за долна проба китаец и не си заслужава дадените пари.

Andri01, ако на макарата слагаш 2.4 мм. , от изпатил, знам че се разбива пръстенчето от където излиза кордата. Иначе по фабричната спецификация мустаците са си 2.4 мм.
Andri01 - майстор
Моята макара е за 1,5/ писах го май/,но я префасонирах и сега слагам"мустак" с лустър клема 2,4мм.

Тема "Тример" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: