Мечтата на всяка домакиня
adgj - специалист
Канди CDI9P45 за вграждане.
Монтирана днес, пробвана 2 пъти.
Търсих читаво упътване в нета, но не намерих.
Имам 300000 упътвания на всякакви езици (без български, естествено), но всичките са useless, сиреч за нищо не стават.
А пък за първи път ползвам такава машина.
Та, нормално ли е да остава конденз на големи капки по корпуса, след като приключи?

Отделението за препарата за миене е разделено на 2, едното гнездо е с цепки, там се предполага да се слага "хапчето", но до него има друго гнездо със същия размер.
При затваряне на капачето се забелязва, как върху второто (незнайно) гнездо се прилепя уплътнение. Това води до мисълта, че там седи нещо, което не трябва да има досег с водата!?
Реших, че там на сухичко седи резервно хапче. Да, ама не. Не-то ще разгледаме в долния проблем.

Както казах, направихме 2 проби. И при 2-те се случи едно и също.
Около 5 минути преди края на програмата се чу гадно прещракване. Лошо ми стана.
След като свърши програмата, гледам че капачето с 2-те гнезда (описани по-горе) е отворено. То е на пружина и прещракванеро е било от него. Помислих, че или нещо го е закачило или струята го е отворила. НО при втория опит се случи абсолютно същото. Около 5 минути преди края на програмата се чу гадното прещракване и капачето пак беше отворено.

Ще съм благодарен за напътствия.
8180 - майстор
Доколкото мога, пък колегите ще помагат
adgj написа:
Та, нормално ли е да остава конденз на големи капки по корпуса, след като приключи?

Ако визираш корпуса отвътре - ДА.

Около 5 минути преди края на програмата се чу гадно прещракване.
Спокойно, отварянето на капачето е нормално и задължително.
Малко късно ми се струва отварянето, но си зависи и от програмите.
Под капачето се слага хапчето (прах), което в определен момент пада, разтваря се във водата и мие.
Второто (уплътненото отделение) при нас е за "гланц", който жена ми не ползва и вероятно е течен. Затова е уплътнено, да не изтече предварително.

Най-най общо нещата изглеждат така (поне при нас).
Включване - изпомпване на останала предишна вода (и въпросния конденз), пускане на вода, (предварително изплакване, ако има с последващ слив и нова вода), подгряване на водата (при нас мие през това време), изхвърляне на хапчето (и гланца), същинско миене, слив, залив, изплакване, евентуално сушене, сигнал (индикация) за край.

Уточнения:
- за програма 1/2 трябва да се изясни коя част работи (при нас долу).
- според района да се изясни дали е необходима сол (районите с варовита вода, в СФ не е нужна). Респективно да се следи или игнорира индикацията за наличието й.
- има идея, в натоварени с влага жилища, да се изчака (да кажем час) дискутираният конденз (и евентуално пара) да се стече и после да се отваря машината.
adgj - специалист
Много полезно, благодаря.
Толкова ли е трудно да го напишат "човешки"?
Сега тече третата проба, наистина изхвърли хапчето доста по-рано (30 мин. след старта).
Ще видим дали преди края ще има друго прещракване, ако има .... лошо.
Поздрави.
8180 - майстор
Споко,
Жената да почерпи и всичко ще е наред - голямо удобство е.
kretio74 - специалист
8180 написа:
Споко,
Имаме, но лично аз смятам, че е глезотия за 2-3 човеково домакинство. за 5-6 чинии и 3-4 чаши не си струва тока. Нашата се включва след купон или при тотално почистване на посудата.
shadowman - майстор
Миялната се пуска когато се напълни, пускате последната програма която изплаква посудата и като се напълни се пуска пълна програма.
adgj - специалист
kretio74 написа:
8180 написа:
Споко,
Имаме, но лично аз смятам, че е глезотия за 2-3 човеково домакинство. за 5-6 чинии и 3-4 чаши не си струва тока. Нашата се включва след купон или при тотално почистване на посудата.
Ние също сме 3-ма (живи, здрави след 60 дни ще сме 4-ма), но цапаме посуда, като за 10-ма :o

Тема "Айде пак да питам за съдомиялната?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: