Къде без мен при приготвяне на Охлюви
,оня ден събрах над 100 отново .Аз ги варя във вода със сол и оцет поне половин час и повече понякога , точно не засичам.Вадя ги със вилица,почиствам им зелените нечистотии и късам последното завъртяно нещо.Остава кръчето с главата , рогцата и още малко от охлюва
.После ги панирам , като ги потапям в разбито яйце и овалвам в смес от царевично брашно и готова смес за паниране на пиле-в която долавам -сол и черен пипер , може и друго да има.Сега реда за паниране -винаги го бъркам и споря с жената , дали се топват първо охлювите в брашното,че после в яйцето ,или обратно ,експериментирам всякак , но резултата е супер за бирата
.Оня ден , дадох на шурето от панираните охлюви ,той пък почерпил едни руснаци с тях ,облизали си пръстите,питали -от къде се купуват да си купим
.Сега като стана дума -отивам за коприва , може и охлюви да намеря. 





