• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nihonjin - специалист
a.tanas написа:
Може ли да споделите още веднъж къде в София мога да си купя материалите на дребно?

СТПласт - "Това е като слезеш по Житница и продължиш направо по старата връзка към Ов. Купел2. На 2-рия (левия завой) до газостанцията."

.
Аз скоро купувах от Стейшън - мястото което си описал по-горе. Имат ножовка и си режеш профила сам.
Като им кажеш, че ще правиш комарник те упътват за профилите и аксесоарите, но не очаквай лекция как се правят комарници.
skod2010 - помощник
Мястото не е точно тук, но имам един излишен комарник за балконска врата от кафяви алуминиеви профили, сглобен. Комплекта съдържа още: 2 панти, дръжка и нещо като ключалка, която не му позволява да се самоотваря. Размерите са: 192х59 см.
Трябва ли му на някой този комарник? Повече подробности на лични.
kikianev - напреднал
skod2010 колега колко му искаш
Tonko 01 - помощник
Колеги,здравейте :wink: ,във връзка с комарниците исках да ви попитам :wink: още нещо,,, Разделителя ( При вратите) е същия профил ли или трябва да попитам допълнително за него, ( защото от това,което чета виждам ,че е с 2 канала) и закрепването става с винтове директно през основната рамка ли ? Мерси предварително!
Последна промяна от Tonko 01 на чет юни 30, 2011 8:57 am, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Да, профила е друг, както си забелязал с два канала. И се закрепва точно както предполагаш - с винтове през профила на рамката.
Tonko 01 - помощник
velsi написа:
Да, профила е друг, както си забелязал с два канала. И се закрепва точно както предполагаш - с винтове през профила на рамката.
Мерси много :yes:
Tonko 01 - помощник
Стана като по-учебник,доволен съм,,,, :-D :-D :-D
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (102.72 KиБ) Видяна 5878 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (107.26 KиБ) Видяна 5878 пъти
Прикачен файл:
4.jpg
4.jpg (92.26 KиБ) Видяна 5878 пъти
Прикачен файл:
6.jpg
6.jpg (89.58 KиБ) Видяна 5878 пъти
Последна промяна от Tonko 01 на съб юли 02, 2011 7:32 pm, променено общо 2 пъти.
tarlyo - специалист
Комарника е добре, но не напразно делителя му има 2 канала. По- добре да се направи с 2 мрежи.
Tonko 01 - помощник
Аз да ви кажа честно взех от същия профил за делител,ще го ползвам и за един прозорец,иначе трябваше да взема 6 метра за 60 см,.... ,а мрежата се опъна така добре,че не съм сложил уплътнение на делителя за сега,,,, :)
Ето как стана и за прозореца на стаята.... :-D
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
Прикачен файл:
4.jpg
Tonko 01 - помощник
Колеги,исках да попитам за горния комарник ( 135/75 см) след опъването на мрежата в средата посви малко ,по 0,5 см. от край! Трябва ли да ме притеснява и да мисля евентуално за разпънка или каквото е свило-свило вече? :) М/у другото не съм я опъвал по-някакъв жесток начин,но все пак дългите профили са си по 135 см,,,,
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Комарници - мрежи против мухи и комари." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: