Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bucho - специалист
Ми това ми е въпроса, защото днес страшно ни хареса един фаянс и най-вероятно утре ще се купува. Само ме притеснява, че пише "2ро качество".
masteradmin - майстор
Нй добре е да попиташ защото най често 2-ро качество има дефекти по емайла тук таме (това не е проблем). Но съм виждал и 2 и 3 качество с разлика в размера на плочките - КОШМАР е да се редят такива плочки. За тест вземи 4-5 плочки от различни кашони и ги сложи една до друга като ги изравниш на земата.
Profi Stroi - специалист
Освен размера разликата в качеството е там че и шарките ако има такива понякога се различават което не е за пренебрегване по никакъв повод
bucho - специалист
Ако разликата е в размерите какво е решението? Шлайфане докато се постигне необходимия размер?
Palawnik - специалист
Най-добре вземи майстора който ще ги поставя и заедно с него решете стават ли или не. Той най-добре ще ти каже какъв ще е крайния ефект от това второ качество.
Ако са от една партида почти няма да има проблеми защото ще са еднакво криви :) . Поне на мен майстора така ми обясни, че не е толкова важно колко са криви, а да са еднакво криви :) .
Ако има видими дефекти по щампата и сам ще ги забележиш, а ако не ги забелязваш какво ти пука :)
Каквито и дефекти да има след 2-3 месеца няма да ги забелязваш :)
В крайна сметка зависи от майстора. Добър майстор с мерак за работа от 10 качество ще направи чудесна баня. Калпазанин като мен и от първо начесто нищо няма да направи.
bucho - специалист
Майстора присъстваше днес на покупката :-D , защото аз ще си ги лепя. Та взехме вече плочките - страшно ни харесват и много ни радват. Още не сме разопаковали пакетите, а и те на са малко че да ги преравяме всичките за дефекти, но поне това което забелязахме е че шарката не пасва. Но това не ни тревожи защото тя е такава, че не се забелязва.
Благодаря ви за отговорите! :)
Profi Stroi - специалист
Щом шарката не пасва прилоючението с размерите ви е в кърпа вързано
gss - специалист
Не е задълвително, може само да са "гърбави" в средата.
bucho - специалист
Вчера извадих да огледам няколко плочки и пак не забелязах други дефекти освен шарката, а както писах по-горе тя не ни притеснява - ще трябва да постна някоя снимка за да придобиете представа, но по-късно. Инак да са гърбави - не са. При размери 25х45 нямаше как да не забележа. :)

Тема "Каква е разликата между 1во и 2ро качество на плочките?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: