bulhomes2 написа:Преди да се предам окончателно, щото си говорим едно и също явно на различни езици - какъв е конкретния ти съвет към Тани? С какво да си направи кофража?Конкретния съвет съм го написал по-горе, а именно - да направи кофража както е решил, но да връзва здраво и да застопорява стабилно при нивелирането щом ще е с помпа. Даже застопоряването май идва по-проблемно в случая, отколкото връзването. Добре е някой да му каже на човека какво ще стане, ако колоната се помести в долния или горния край, дори и да не отвори кофража. Идея за здраво връзване съм посочил нагледно. Благодарение на Артър стана ясно, че и в България има хора работещи бързо и сигурно, та демек ако може Тани да си намери дори и под наем въпросните шини.
Да си ги прави сам не е оправдано, да ги купува също е неизгодно.
И понеже съм почнал да пиша обобщение на всичките си постове - Не е грешно да се връзва с арматура и греди, просто е по-бавно и трудоемко. Както и да е, монтажа на въпросните шини не е за сам човек, трябват си двама. И не всичко опира до връзването - кофража на колоната трябва да е абсолютно неподвижен.
Снимки на пластините направих днес, но ще ги пусна в неделя. И те са само за стени.
В неделя ще кажа как ние правим кофража неподвижен за да не се помести нито горе, нито долу при изливане. Естествено, ако не е късно вече.
Тани, шината 2 на 30 е като макарон. Тези от снимката не съм ги мерил на дебелина, но на ширина са 6 сантиметра. Дебелината така на око и по памет е между 5 и 10 милиметра. Мога да го премеря другата седмица.
п.п. И май не се караме, а търсим обобщение на казаното до сега.