Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
alonso - напреднал
Положението в банята е това:

Изображение

За да свалим чупката, която се вижда в ъгъла, майстора ми предложи да заменим тръбната инсталация от структурата до там с Ф80, вместо сегашното Ф110. Така няма да се наложи да правя двоен под за да скрия чупката. Мислите ли, че това би ми създало някакви проблеми в бъдеще? Запушвания, невъзможност за своевременно отвеждане на водата при пускане от казанчето и т.н.?

Тръбата, която върви по ъгъла, е отдушник... последен етаж сме.
jakuzi - специалист
За мен Ф80 е неприемливо:един "памперс" и си .....с къртача в ръка.
-На снимката (поне аз така видях)структурата е свързана с Т-етка за вертикалата.Защо не У-тка?
По-изкърти малко и скрий Ф50-ката,ако снижиш и подовия сифон ,ето ти спестени 70мм.Тогава куфарчето на хоризонталната част ф110 ,ще е по-ниско,няма нужда от "двоен под".
alonso - напреднал
Ако се кърти, трябва да се кърти много, за да може Ф110 да слезе още надолу, поне до ниво 8 см. Ако не се, Ф110 е 11 см, т.е. ако само се залепи за пода, замаската трябва да дойде минимум на 13 см.
jakuzi - специалист
Ти попита за ф80-отговорих ти.За двоен под няма такова "животно".Само за да преминиш от Ф110-Ф80 ще ти се наложи да къртиш за да премахнеш У-тката 110/50,да използваш преходник на Ф80 и т.н.
Аз бих направил следното:
-предполагам ,че пода ти е поне 150мм.,бих махнал У-тката 110/50-с коляно Ф110 и целя щранг да го прехвърля в ъгъла,като не забравя да сложа хоризонтална У-тка 110/50 за да обера пода,от хоризонталната У-тка до вертикалата бих приложил хоризонтална(нулева) нивелация ,защото разстоянието е много-малко.Ако пода ти е поне 150мм. всичко с изкл. на подовия сифон ти се скрива.
alonso - напреднал
Благодаря за предложението. Ще помисля и върху него. Иначе това с Ф80 отпада. Видях такава тръба и моментално се отказах от нея.
alonso написа:
Благодаря за предложението. Ще помисля и върху него. Иначе това с Ф80 отпада. Видях такава тръба и моментално се отказах от нея.
Само да направя забележка че тръба ф80 няма има ф75.А иначе колегата е прав ф 75 не е за тоалетна.Само ф110 каквото и да ти коства.Ако се притесняваш от течове използвай полипропиленови тръби за канализация PP HT Line там шанс за теч няма,а и са с изключително качество. Мисля че pipelife имат много добра гама на склад,цената също е добра.

Тема "Ф80 вместо Ф110 в баня/тоалетна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: