Колега, защо с тези 200 лв не се разходиш по заложните къщи? Мой приятел - има сергия на битака - какви машини за какви цени се продадоха ... ще ти спре часовника! Пари да имаш, и да искаш да ги изхарчиш... Според мен, за твоята домашна работа, който и да си купиш - ще си свършиш работа - всичките са за тази цел! - аз ако имах твоята дилема,бих си купил Спраки - поради причината че на всеки пазар има магазинче за части - хем по евтини от всички, хем ги има навсякъде - това е най-голямото преимущество на "родната" ни марка. Едва ли ще усетиш разлика от другите машини- когато не си работил с тях,а и ти трябва за домашни нужди,нито гониш производителност.Едва ли ще те притеснява разликата примерно от 1-2 секунди-твърде пренебрежима ще е -и то въобще ако я има и я усетиш. В заложните къщи можеш да си купиш много читави машинки,да без гаранция, но вземи си едно шило и едно свредло и обиколи - сигурен съм, че ще намериш нещо супер марково, на което тук ще ти завиждат - по принцип цените се движат от 50% надолу от цената на новото ...но е необходима търпеливоста на ловеца и окото на сокола - трябва да знаеш че една част от машините имат "двоиник" лесно се различават ама пак трябва да се гледа.....Ако си от София, разходи се няколко съботи или недели до битака и се изфукай тук
Айде успех!