Всички имаме коли, нали ?
slonoce - специалист
Колеги въпроса ми е дали тези раствори който се сипват в охладителната уредба за почистване от ръжда и всякакви наслоявания биха повлияли негативно на газова уредба с чисто нов изпарител,питам защото знам че топлата вода минава пред изпарителя и дали това не би повредило мебраните?
inspo - майстор
За изпарителя не знам как ще подейства, но ако искаш да си прецакаш охладителната система - наливай химията смело. :-D
splitservice - специалист
inspo написа:
За изпарителя не знам как ще подейства, но ако искаш да си прецакаш охладителната система - наливай химията смело. :-D
И аз съм против тези химии. Един приятел преди 5-6месеца си почиства горивната система .... и веднага след това прави ремонт за около 1000лв. на мотора, а при отварянето му се виждаше ясно "ефекта" от почистеното :lol:
slonoce - специалист
В край на сметка май чистата водичка си е най добре
inspo - майстор
Химикалите разбутват боклуците в двигателя и те може да запушат нещо ( най-вече радиатора на парното) или пък да се отпуши където е било запушено и да текне.
Ако ти е зле радиатора може да го свалиш и да го промиеш с химия .
Виж в тази тема какво е написано http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=36&t=27006
sian - специалист
Какъв е проблема, че ти се налага да третираш с този разтвор?
slonoce - специалист
Проблема , че реставрирам колата колега ,и стигнах до охладителната оредба ,и ми се искаше освен че смених водната помпа и всички гумени съединения да се изчистат и наслояванията вътре ,и в радиаторчето на парното.
25th Hour - специалист
Радиаторчето на парното най-често се превръща в утайник за тия боклуци. Ако реставрираш мисля, че е най-добре да го извадиш от под таблото и да използваш препарат за миялна машина. Сипваш от него и вода и клатиш или го остави за 10 -15 минути след което дай струя вода докато не излиза само чисто.

Ако колата е читава / демек немска а не некъв соц боклук/ би трябвало да е медно, та няма да имаш проблем... често след тия промивки освен мизериите които са писали по горе просто радиатора се предава....
Kirilpm - специалист
Соц. боклуци?Мога да ти наснимам 30 години работило радиаторче в жигула без нито един теч,а тази кола антифриз(качествен) не е помирисвала,след промивка олекна на половина но не прокапа.Най-добре за какъвто и да е радиатор е да го свалиш,да го промиеш с налягане от чешмата,след това с оцет,става и домашен,става и концентрирана киселина,без да накисваш,дори не е нужно и да топлиш оцета.Но радиаторите при всеки случай ги извади за да може поне да ги разклатиш и да извадиш боклуците трупани в тях с години,вероятно и водните съединения са се предали,може и да текнат,но не се притеснявай,всичко се лепи,калайдисва и ремонтира по тях освен ако не са претърпели някой жесток удар.

Тема "Раствор за почистване на охладителна уредба- Газов Испарител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: