• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте форумци!
Предстои ми лепенето на плочките зад кухненския плот между горната и долната редица шкафове/60см/.Разгледах статията в сайта, но се съмнявам, че ще мога да намажа цялата стена с Теракол и да ги залепя толкова бързо.Колко време имам докато стегне Теракола.Какво лепило да ползвам и има ли значение дали плочките са гранитогрес или фаянс.
P.S. всеки един съвет от всякакво естество свързан с това ще ми е полезен.
Благодаря!
Spokoiniq - майстор
Наеми си човек щом не си го правил!Учи се на чуждо, и на нещо което няма всеки ден да гледаш, вервай ми!
velsi - Почетен майстор
Няма да мажеш цялата стена! Само за 2-3 плочки. Нареждаш ги, подравняваш, оглеждаш и след като си се уверил, че са наред - мажеш още малко и продължаваш напред. За гранитогрес задължително теракола да е "флекс". За фаянс може и обикновен теракол.
shadowman - майстор
Изображение
Последна промяна от shadowman на вт авг 07, 2007 9:49 pm, променено общо 1 път.
jordanil - специалист
защо не си купиш гръб и да го монтираш върху старите плочки?
повече ми харесва с плочки.А от снимката разбирам, че за контактите се прави дупка в самите плочки...аз мислех да пусна само кабел да излиза между плочките, а после да закрепя контакта за плочките...възможно ли е?
velsi - Почетен майстор
По принцип е възможно, но първо: ще стане грозно, защото трябва да използваш контакти за открит монтаж, а това ще изглежда доста грозно и второ: за да ги захванеш ще трябва да използваш дюбели, да пробиваш в плочките и риска да се супи някъде е доста голям. По-добре направи както на снимката, а в тези отвори, които виждаш вкопай конзолни кутии за контактите.
shadowman - майстор
Моето мнение е, че трябва да платиш на някой да направи тази работа. Ще ти олекне джоба, но пък колко ядове ще избегнеш. И гледай като полагаш ел. инсталацията контактите да са в линия, че става малко кофти.
Днес довърших и фугирах.Ето резултата.Благодаря за всички съвети и мнения!
P.S. sorry, проблем с фотот.Резултатът нагледно скоро.
Kuncho - напреднал
Не е чак толкова трудно, нали? Браво за смелостта!
Е не беше лошо наистина първо на чужд имот да се подвизаваш (то май някои "майстори" точно това правят) но както и да е. Подовете са по гадни според мен да знаеш.
  • 1
  • 2

Тема "плочки зад кухненски плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: