Здравейте, търся съдействие от човек или фирма с подходящо оборудване за откриване на прекъснат подземен кабел. Ето каква е ситуацията: двужилен кабел около 2 квадрата, който минава под земята на около 80 - 100 см дълбочина, единият край е наличен, а другият свършва някъде на границите на парцела ми. Знам приблизителното място и посока. Проблема е че кабела е вкаран в тръба. Мой приятел го мери с някаква портативна апаратура, но поради факта, че тръбата играе ролята на екран, не можа да го локализира и каза, че трябва по- сериозен уред. Става въпрос за района на Самоков, може да ми пишете на mllpen@abv.bg или да ми звъннете на 0885 866 311
Аз не разбрах какво точно търсиш-къде е прекъснат кабела,за да го свържеш или къде свършва кабела,за да го извадиш.Ако търсиш къде е скъсан и наистина е в тръба,мисля,че няма как да разбереш.Тръбата е екран.Освен това дълбочина 80-100 см е сериозно предизвикателство за всеки уред.Може да откриеш с някой як метал-детектор или геоскенер тръбата,но не и къде е прекъснал кабела.
Щом знаеш къде горе-долу свършва тръбата,какъв ти е проблема?-виждаш с металотърсача края на тръбата и хващаш лопатата.кКато намериш тръбата връзваш нов кабел за стария и теглиш.Обаче ако ще правиш нещата както трябва,ти препоръчвам да си сметнеш консуматорите и да пуснеш подходящото по сечение СВТ.