• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Тани - модератор
Значи да не се ядосвам че свършват , а да се радвам , че са изкарали толкова ли :?
Аз си мисля , че може би ги прецаках , защото трябваше да завия 200-300 самонарезни винта в метален профил около 1 см и ползвах двете зарядни нон стоп. Средно се завиваха около 30 винта значи съм заредил батериите около 100 пъти или около 30 цикъла на батерия само тогава и не знам дали не ги прегрях . Но от друга страна това беше миналата година!
Kumay - майстор
:lol: Тани! Батериите на Макита карат 3-4 години ползване! Ако не се ползват, и не се прави разреждане-зареждане заминават! Ти съзнателно, или несъзнателно си го правил и си ги съхранил!
Тани - модератор
Ами било е по задължение! Все пак работя с тези винтоверти ! Не съм броил , но ми се струва , че са зареждани повече от 300-400 пъти на батерия . В началото при нормална работа зареждах веднъж седмично , сега всеки ден по веднъж , та дори по повече . А първата батерия си кара по седмица. Това разбира се е за около стотина винта на ден. Когато се налага пробиване или друга несвойствена дейност зареждането е по-често!
Вече е време да се обзавеждам с нов инструмент. Не съм решил обаче какъв да е. При 8о лв за рециклиране на батерия , по добре да се взема някакъв инструмент с 2 батерии за 200 лв :lol: Наскоро в някоя тема ставаше въпрос , че зарядно се намирало трудно и било скъпо , така , че само продажбата на зарядното ще компенсира разликата :supz:
RABATA - напреднал
Днес купих винтоверта за 160 лв. Направих сметка, че даже и да дам 160 лв. за рециклиране на 2-те батерии пак е добре. Нов е към 450 лв. А пък и батериите все ще изкарат някой друг месец. Сглобих половината кухня и батерията си няма и хабер да пада....
Тани - модератор
Честито! Да си го ползваш със здраве! Все пак това е Макита и дори веднъж годишно да са зареждани батериите ще ти вършат работа доста време преди да се наложи да ги рециклираш!
RABATA - напреднал
Тани написа:
Честито! Да си го ползваш със здраве! Все пак това е Макита и дори веднъж годишно да са зареждани батериите ще ти вършат работа доста време преди да се наложи да ги рециклираш!
Благодаря! Дано да е така!
ПП Видях, че сме градски, и аз съм от Сопот, но вече 8 години работя в Пловдив......
Kumay - майстор
Безаварийна работа и от мен! Дълго време да ти служи!
valat111 - специалист
Добър избор си направил, със здраве да си го ползваш дълги години! :drinkers:
  • 1
  • 2

Тема "макита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: