Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
EDI - майстор
Кусура го видях, чак когато си качвах снимките на компютъра :lol: .Трябва малко да се пооправи в тази част отводнението, ама за сега ще чака, че започнах мивката, дето е на чешмата под навеса.И други кусури има сигурно, за които професионалистите ще имат материал за дъвкане, ама от критката има полза :lol: .Сещам се за първия, за който ще се захапят - малкия наклон, ама него умишлено го оставих малък.Хляб за дъвкане има и за полагането на покритието, ама така си го направих и на другия навес в града и стана 4 години няма проблеми.Просто не ми се плеска с горелката. :lol:
schuldiner - майстор
Че оправи го с фотошопа, щом само на снимка си личи! А кусури винаги има, важното е конструктивно да няма дефекти и да не се похабява материалът. Но съществени недостатъци няма. Дори крайното ребро, легнало на кобилица, не ми се вижда проблемно...

Ако ще правиш друг навес, бих си позволил няколко забележки, но при свършена работа - само поздравления!

ПП Съвсем скоро ще пусна снимки от къщичката за детето. Правена е от остатъци и откровени отпадъци, та там колко ще има да ме критикувате... Винаги може по-добре, ама става ясно чак като приключиш.
EDI - майстор
Е, то без кусури не може, няма да е интересно иначе. :lol: Крайното ребро се получи така, малко поради недостиг на материал.Като разкроих колоните, носещите греди и парчетата, дето носят гредите върху колоните, гредите, които купих дойдоха точно с малки остатъци по краищата.Трябваше да купувам цяла греда, за да изрежа две парчета по 30 см за двете крайни ребра и затова реших двете крайни ребра да ги сложа да легнат на тези кубчета, които ми останаха.Първо бях решил да запълня двата отвора, които останаха, после реших да го оставя така.Жената може да сложи някое глинено гърненце за красота, или някоя саксия с китки, които висят надолу. :lol:Приемам всякакви забележки по навеса, човек винаги може да научи нещо, което не е знаел, докато се е занимавал.
schuldiner - майстор
Само нещата, които не натоварват финансово:
1. Подложките на колоните хубаво, ама тия планки... Явно имаш инструмент - що не мина с оберфрезата да им направиш легла. По един винт на страна е достатъчен, там няма усилия, а и да има, при рамо 2,50 и винтове петици планката няма да помогне особено. Аз предпочитам да правя дървени подложки 4-5 см, които после се скриват с перваз - много по-ефективно и евтино е. Друг въпрос е, че от естетическа гледна точка колоните трябва да имат база (след като имат капител), ама там работата на занаятчийство отива...
2. Улуците е можело да ги спреш само на правата - тия ъгли ще ти правят проблеми, а и грозят допълнително (ПВЦ-то и без туй не е голяма красота). Вместо тези 5 м улуци, да беше направил надулучни поли навсякъде.
3. Водоотвеждането е добре да се прави в средата на улука, така наклонът му е най-незабележим - по 2-3 см в двата края вместо 5-6 само в единия. Ти си знаеш защо кривката е до пътеката...
4. Поздравления как си се справил със Саламбото - като го знам какъв боклук е, направо ти се чудя. За съжаление, на неговата цена няма нищо читаво.
EDI - майстор
Благодаря ти за мнението.За леглата на планките си съвсем прав - просто ме домързя да направя легла.Мислех и колоните, гредите и опорите, дето ги свързват да мина с оберфрезата, ама пак ме домързя, тука търпя сериозна критика :lol: .Сега към намислил планките да ги скрия, като облека с дърво на височината на планката, друго не ми идва на акъла, от челните дъски ми остана материал-ще направя три кутийки с фрезованото нагоре, да видим как ще изглежда.От двете къси страни има огъната ламарина между покрива и ИЗОФЛЕКС-а с наклон към улука, ама а де, сложих и улуци, така го бях намислил отначало.Ако нещо не се оттича добре, ще ги махна и ще ги използвам на покрива на сградата.За отвеждането на водата си прав, там сгреших.Отведох водата до пътеката с идеята да може да се оттича натам водата, защото от другата страна на навеса не става, няма място, но определено улучната система ще трябва да я преработя, наистина с наклона по цялата дължина много идва надолу в края, където е оттичането.То и затова явно така се вижда кривината на късата страна при отока на водата.Има чалъм да сложа дрената в средата, където се свързват двата улука и да отведа пак към пътеката водата.За покритието на мен ми се вижда лесно, да ти кажа, защото изобщо не го нагрявам.Само разстилам рулото, режа си парчето, после кова и подлепям със студеното битумно лепило.Най-евтино идва и затова го ползвам, купих го по 50 лева рулото.
schuldiner - майстор
По-добре си направи кутиите от ламперия - хоризонтално. Не се измързелявяй пак, ами им скоси ръбовете на 45 градуса и така ги монтирай (това е можело и на челните дъски да го направиш). Измисли и някакво первазче като преход към масива и долу, към бетона, ако се налага. Много тежка визуално си направил горната част на колоната, затова в долната каквото и да сложиш, все ще е малко... За скосяване ръбовете на колоните не е късно.
И не забравяй, че каквото правиш, не чакаш някой да ти го одобри или плати - за теб си е.
EDI - майстор
Ще ги скося на кутиите, този път няма да ме мързи. :lol: Целта ми повече е да скрия долу планките с тези кутии, за горе не съм мислил за преход, ама това ще го решавам в движение.
Joruel - напреднал
Уха, много добре! Би ли споделил ако не е тайна каква сума ти излезе всичко (явно материалите само, щом си правил сам)? Искам да направя точно същото нещо на моята вила.
EDI - майстор
Точно не знам, ама по спомен - греди за колони и ребра около 100 и малко лева, ламперията беше 6 пакета - около 150 -160 лева, ИЗОФЛЕКС-а 2 рула 100 лева, улуците към 70-80, челните дъски - 45 лева, за дреболии - видии за сачака, скоби, лак, и други разни такива, слагам 60-70 лева, в общи линии към 500 и нещо лева някъде.
vitrinabg.com - специалист
Чудесно си се справил БРАВО.Казваш лакирах,за импрегнация против дървояди нищо не споменаваш. Наистина измисли нещо да пипнеш по-капителите и колоните.Колоните освен осмостен направи и някой и друг срез иначе пак ще седят постно.От друга страна,ако така ти харесва хич и не ги пипай.Хвърли един поглед тук:
http://m-vasilev.com/index.php?option=c ... &Itemid=47

Тема "Навес, собствено производство." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: