• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
tretre - специалист
Къде е щранга ?
LazarGanev - "Велик майстор"
tretre написа:
Къде е щранга ?
А сега де :wink:
Transporterr - специалист
на теория ако сложиш отдушник ще си решиш проблема, и с изчезването на водата от сифона и с вакума
само че аз имам един сифон който си мирише хем е специален и хем има вертикален отдушник с тръба 110 на цялата канализация. реших го с шибърна капачка за затваряне
Зависи от къде излиза вертикалът за отдушника. В слуая, ако отдушникът тръгне като продължение на вертикалния щранг нагоре ефект няма да има, защото вакуумът се създава по разклонението за пералня и сифон, но ако отдушника се изведе след разклонението за сифона, тогава проблем няма да има с изпразване на сифона :wink:
Илиян Илиев™ - майстор
LazarGanev написа:
s.s.i написа:
ползва се той е на банята.
Италиански, стига с тия италиански бани без сифони бе
:-D
Добре де, а кажете ми за какво ги ползвате тези сифони? :?

Аз се сещам единствено за куче или котка затворник научени да пишкат или акат покрай сифона. То изаканото пак в кенефа ходи, но изпишканото примерно ще му лиснеш кофа вода и пак ще понамирисва, ако не употребиш парцал с препарат. :lol:

Явно съм с ограничено мислене или просто изкривен от дългия престой на вън, но пък ми е интересно с какво толкова би бил полезен един сифон в банята или тоалетната? :?

За душ кабината съм наясно каква е ползата. :-D Интересувам се от останалата част на помещението. :roll:
Ами това вероятно е единствения сифон в банята бе човек. По мое мнение 80-90% от баните в Бг нямат душкабини. Ами ако банята е с вана пак ли да няма подов сифон отделно? Чувам, че в Италия било масово без сифони, а само с душкабини, ама си е въпрос на традиция. Вероятно италианците смятат, че не е хигиенично да има сифон на пода, а пък ако питаш повечето българи ще кажат, че не е хигиенично да няма сифон и да не можеш да плиснеш една кофа или един маркуч :-D
tretre - специалист
И моята баня е с душ-кабина, без подов сифон. Трудно е за почистване.
Не е логично да съветвате човека да махне сифона!
Нека да погледне човека кога изчезва водата. Като се пусне водата в тоалетната, или пък като се пусне пералнята!
ми там талянците, не се ли случва сегиз тогиз да си расипят легена с ..квото там
или да изпуснат сапуна. оп тва май само на изток от рая е модерно, добре де шампоана ако си разлеят кво го правят? викат стимоп или някой домашен робот да се справи с ситуацията..? :-D
Тани - модератор
А в кухнята и коридора слагате ли си сифони за да чистите разлятия шампоан или веро? Смятам , че всеки сам може да си прецени как му е по лесно да почиства.Единствения разумен аргумент за сифон е повредата на някоя от меките връзки точно когато си на работа или на почивка, за да се избегне наводнение. Тогава обаче сифона трябва да е с поплавъков затвор за да не мирише от канализацията когато сифона изсъхне
виж какво, те и в Франция трудно могат да обяснят защо са си обръща ли чешмите. винаги някой ще си намери причина да създаде мит. правят се на интересни това е.
но нищо чудно за страна в която първият известен французин, който се окъпал бил Луи 14 който
влязъл с дреха в един шадраван, а комисия от лекари стояла отстрани в готовност ако нещо му се случи защото смятали че водата е опасна за здравето...
та и италианците с техните сифони. възможно е да има по добра акустика банята и да вади по добър бас :-D
  • 1
  • 2

Тема "Проблем в банята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: