Всичко за дърводелството
elanmorin - напреднал
Цената е от голямо значение, кой инструмент ще е най-подходящ? Ще ми трябва основно за пробиване и оформяне на "джобовете" на сглобките за маса.
Та аз доколкото разбрах, пробивния трион е най-неподходящ, понеже с него можело само за се изрязват "дупки".
Основно въпроса ми е за тия оберфрези, това ли е най-подходящо за издълбаване и може ли да се използва по изключение и като пробивен трион, при по-тънки дъски?
За тия пари които мога да дам, намерих три модела на Raider.
http://electron.bg/raider-rdss16-p-6176 ... 59_261_296
http://electron.bg/raider-rder11-p-4485 ... 59_261_296
http://electron.bg/raider-rder07-p-4485 ... 59_261_296
Или някой друга марка за тия пари?

И за приставки за бормашина ме интересува. Че имам един стар Елпром. Някакви приставки могат ли да му се сложат за дълбаене и рязане? Или тва е абсурдно.
sstefanov - майстор
Ако ще е за малко работа не си харчи парите напразно. Аз от повече от 5 години ползвам зеге за 20 лв и флекс за 10 лв (купих го на промоция когато откриваха Praktiker и вече 2 основни ремонта на апартаменти е издържал!)
elanmorin - напреднал
Е то аз вече май съм се навил за фреза, ако има нещо евтино, ама не съвсем пък скапано, но това на продавача да разчитам не ми се нрави. Иначе на периоди се зарибявам по дървообработване.
Само, че само с една бормашина 2 длета, трион и пила не става работата.
То това всъщност ножа на фрезата как се нарича? :?: нож ли е пак или някаква бургия ли е :) Смисъл , че ако купувам, ще трябва да взема и поне два ножа на добра марка, да са съвместими, пък не съм наясно.
Не съм и от мн.голям град и е пълно с ментета, ужас е, примерно някакви декоративни (пък 15 кинта) ножовцици с тяло от чугун?! я изтървах от половин метър и се счупи.
Чесно казано с изключение на средно добрите марки и нагоре май май от едно време са били по-добри инструментите, аз имам останали от дядо ми 1-2 длета нямат мърдане.
amesa - специалист
Готин: viewtopic.php?f=35&t=1488
valat111 - специалист
elanmorin написа:
Е то аз вече май съм се навил за фреза, ако има нещо евтино, ама не съвсем пък скапано, но това на продавача да разчитам не ми се нрави. Иначе на периоди се зарибявам по дървообработване.
Само, че само с една бормашина 2 длета, трион и пила не става работата.
То това всъщност ножа на фрезата как се нарича? :?: нож ли е пак или някаква бургия ли е :) Смисъл , че ако купувам, ще трябва да взема и поне два ножа на добра марка, да са съвместими, пък не съм наясно.
Не съм и от мн.голям град и е пълно с ментета, ужас е, примерно някакви декоративни (пък 15 кинта) ножовцици с тяло от чугун?! я изтървах от половин метър и се счупи.
Чесно казано с изключение на средно добрите марки и нагоре май май от едно време са били по-добри инструментите, аз имам останали от дядо ми 1-2 длета нямат мърдане.
Прегледай форума viewtopic.php?f=35&t=1488

Тема "Оберфреза, пробивен трион или приставки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: