Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dream1984 - напреднал
peter_m написа:
Чисто хипотетично - Тръбите на топлофикация минават през моя собственост, аз не ги искам. Какво следва от това - не трябва ли да ми плащат наем за това, че минават през апартамента, или не са ли задължени да ги махнат ? Или пък аз ако съм ескимос и обичам да ми е студено - защо да ме топлят ?

Хехехе тъкно дочитах темата и аз щях да пиша същото.
Не аз а те на мен трябва да ми плащат защото техните тръби минават през моята собственост, а също така правят и пари от това :)
KIBRIT - специалист
Земята под панелките е общинска собственост....
Нали се досещате,какво ще искат да плащаме в близко бъдеще....!?
turistak - специалист
KIBRIT написа:
Земята под панелките е общинска собственост....
Нали се досещате,какво ще искат да плащаме в близко бъдеще....!?

Че изнеси се :-)

А за да няма такса мощност и за да плаща всеки кавото потребява(без да се брои топлообмена през стените), може да се пусне вертикален-изолиран щтранг в коридора и всеки си слага топломер - дмемк търговски уред подлежащ на периодично клаибриране.

И край на такса мощност!

Успех! ако всички минат на ток, жиците в по-големите градове ще гръмнат или трябва да се утрои количеството им :-)
nnikbg - специалист
svetliopi44 написа:
Колега , дай моля те повече информация ... искам да отърва майка ми завинаги от тези кожодери ... :partyman:
Предварително се извинявам ама не се стърпях. Ако беше за ТЪЩАТА най лесно можеш да я отървеш с отровни гъби ама за майкати........ :) :) :)
8180 - майстор
dream1984 написа:
Хехехе тъкно дочитах темата и аз щях да пиша същото.
Не аз а те на мен трябва да ми плащат защото техните тръби минават през моята собственост, а също така правят и пари от това :)
Абе хора,
Стига сте дъвкали едно и също. По-горе PCL82 е дал доста разумни подходи към проблема.
Нямам парно, но съм почти сигурен, че тръбите не са "техни", а са си на собствениците - допълнителна екстра към жилището, която в нормални условия би трябвало да прави собствеността "по-луксозна" и по-скъпа съответно.
Не виждам никаква разлика от електро, телефон, кабелна, интернет, централна климатизация, бих добавил покрив, асансьор и т.н.
Екстрите си ги има - като технически средства и като докарана до жилището услуга. Струва и някакви пари, дори при нулево потребление.
Това, че на много от нас ни идват в повече тези сметки е отделен въпрос - или се отказваш от екстрите и отиваш в "съборетина" на климатик или се бориш за цивилизовани кооперации, или за социализъм, примерно.
Централното отопление, особено от ТЕЦ и добре поддържано, за мен си е едно издържано техническо решение - най-лесното е да го фалираме като "комунистическа отживелица".

Разсъжденията, че някой като не ползва парно, загубите се увеличават, според мен също не е много коректно. Чии загуби се увеличават - на сградата? Противоречи на елементарната физика. Увеличават се сметките на съседите, защото първият ползва някаква платена от съседите топлина и понеже е "гявол" мрънка по форумите, евентуално с крачета в/у нелегалното подово на усвоения балкон. :)
zoro1 - специалист
Е да ама кабелните ,интернетите и други такива не ти искат пари за нещо което не ползваш?А пък и можеш да се закачиш фрии за някоя кабеларка... :weedman:
unicata - специалист
Сега се сещам че колегата 8180 е прав, тръбите са собственост на входа/блока, и ако не искаш тръби трябва да се разбереш с комшиите, ако си на последния етаж е лесно, режеш и изхвърляш, ама ако не си какво правиме?!?!?
аз примерно съм на първия, не мога да убедя всички над мен че не им трябва парно нали?
Chefo77 - майстор
unicata написа:
Сега се сещам че колегата 8180 е прав, тръбите са собственост на входа/блока, и ако не искаш тръби трябва да се разбереш с комшиите, ако си на последния етаж е лесно, режеш и изхвърляш, ама ако не си какво правиме?!?!?
аз примерно съм на първия, не мога да убедя всички над мен че не им трябва парно нали?
Как така режеш и хвърляш, нямаше ли някакъв съд горе в подпокривното пространство???
stivemaster - майстор
Ааааа, поназнайваш ти колега 8180 ,явно си виждал наглите копелета какви ги спретват още като вземат апартамента.Мисля да ги нагнетявам моите съседи да купим термометър с който отдолу може да се измери температурата на плочата.

Тема "мога ли да се отърва от топлофикация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: