Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
darken_nz - специалист
Ами те хората в сайта са си казали - 4,6 KW.
3kW генератор не е добър избор (поне 5KW, a 6 още по-добре и определено трябва да се пробва и да се види как ще се държи генератора при пълна консумация, че да не се наложи да се избира друг.)
И ако си доволен от този модел електрожен - не го сменяй, защото не знаеш какъв боклук може да ти пробутат.
Ще ти дам още една идея - вземи си и един заваръчен агрегат за обектите, пък онзи електрожен пак си го ползвай (никога не пропилявай нещо, от което си доволен).
А колкото до генераторите и хората, които искат да захранват електроника - вземете си инверторен (по-добър избор е за подобен род техника).
И да се знае, че от евтиното обикновено ''боли''.
маречков - специалист
darken_nz написа:
И ако си доволен от този модел електрожен - не го сменяй, защото не знаеш какъв боклук може да ти пробутат.
Ще ти дам още една идея - вземи си и един заваръчен агрегат за обектите, пък онзи електрожен пак си го ползвай (никога не пропилявай нещо, от което си доволен).
А колкото до генераторите и хората, които искат да захранват електроника - вземете си инверторен (по-добър избор е за подобен род техника).
И да се знае, че от евтиното обикновено ''боли''.
Много точно казано. Тука има един образ "Социалния" или нещо такова му беше ника, който продаваше агрегати от Англия внос, а имаше и такива дето са и заваръчни.
Аз преди година си купих агрегат 2 кв. от колега от форума. Агрегата е "Сименс" с двигател "БМВ", произведен 60 - те години и съм супер доволен. Колкото пише, толкова дава, за проба съм го товарил с ъглошлайф 2,2 кв. и само при пуска вдига за миг оборотите. Иначе тея китайци дето са в практикер не струват, поне евтините. Имам приятел, който след като за няма и половин година събра в гаража 5 бр. счупени китайци, чиято гаранция не се признаваше, взема и си купи един втора ръка - руски, който още си работи. И между другото с тях захранва 6 лампи по 11 вата и телевизор, дето работят по има няма 8 часа на ден.
ArturDent - Почти Безобиден
Първо си изяснете разликата в kW и kVA. За електрожените има голяма разлика (както и за генераторите). Търсете по kVA!
маречков - специалист
ArturDent написа:
Първо си изяснете разликата в kW и kVA. За електрожените има голяма разлика (както и за генераторите). Търсете по kVA!
А тя е?
Не се шегувам, наистина не знам. Гледам к`во си пише на табелките. (то не знаех и за клавишните комбинации, ама ...)
ArturDent - Почти Безобиден
Ето от аватара на един колега, другото са формули.
Изображение
И аз търсих генератор за захранване на електрожен. Но е трудно да се намери подходящ, защото електрожена( инверторен) бе монофазен, а повечето генератори 5-6 kVA са трифазни. Не понасят голямо натоварване на едната фаза. Пробвах трифазен инверторен електрожен с генератор 5kVA. Пали се дъгата, но като започне стабилно заваряне, генератора гаснеше. Проблема реших с трифазен инверторен електрожен и удължител. Тока на фаза е по-малък от случая с една фаза и съответно пада на напрежението в удължителя е поносим.
аз си търся агрегат 3 киловата за захранване на тонколони. колебая се каква марка да бъде. за хонда и дума да не става. не и докато съм с тази заплата. Колебая се между "sumec", "firman" и тези българските дето напоследък ги предлагат навсякъде. някой може ли да даде мнение по върпоса
vvventsi - специалист
2 компа- 0,7-1kW ........какви са те я смети ве моя компютар е 80W монитора 25,прави 105W според мен 4kW ще са ти достатъчни ако няма да готвиш на ток от генератора и да си включил бойлера едновремено с това!
Тани - модератор
Венци, ти съвсем ги занижи тези параметри! Я дай малко инфо за конфигурацията си? Аз за такова захранване не съм и чувал!
vvventsi - специалист
Тани, нямам представа колко вата ми е захранването ама съм му измервал мощността с ватметър,когато съм играл на игра вдигал е най много 100W компютъра и монитора си е 25W но когато не е натоварен си е 80W компютъра 2007г. Съм го купувал 1GB рам 256 видео карта ,но четно казано не съм му мерил тока само активната мощност,даже след малко ще го измеря и ще кажа колко ток гълта да видим колко му е привидната (пълната мощност).Tоку що измерих тока, напрежението и мощността,както се вижда ватметъра е на обхват 240V 5А което прави 1200W по 10W на деление ,той показва малко над 90W волтмера показва 235V амперметъра 0.39A което прави 91.6VA

Прикачен файл

DSC08122.jpg

Прикачен файл

DSC08119.jpg

Тема "избор на генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: