• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Хилти също имат добри решения за тухла.. но цената едва ли ще ви хареса. Тухла четворка е най-лошия вариант, но бях виждал в каталога на Хилти за някаква химическа субстанция, подобна на пяна която се впръсква в тухлата и след като изсъхне става твърда като бетон. Така увеличават якостта. Но варианта със шпилките ми се вижда добър особено, ако от другата страна на тухлата сложите и някакви по-големи планки за да увеличите площта върху която ще държат гайките.
bulhomes2 - майстор
infinity, поздравления, че си се регистрирал за да помогнеш. Съветвам те да обръщаш внимание и на датите, защото питащия най-вероятно отдавна си е сложил сенника.
btt - специалист
Тентата вече е монтирана и се счупи и сега е на оглед за смяна.

Виждам, че съм забравил да напиша как го направих.

Взех метален П профил и го боядисах бял.
Хванах го в долния край с 3 анкерни болта за бетона, а в горния край хванах стойките на тентата. Така пробих изолацията само с "краката" на П профила.

Причината за счупването на тентата не беше в захващането- то е идеално.

Гледах разните "специални" винтове и дюбели за тухла, но цената им е ... имаше по 20лв за 1 бр.
dadko - майстор
Я да събудя тая стара тема, за да не пускам нова, тъй като ще трябва да извършвам абсолютно същия монтаж на тента с чупещи рамена. Стената е тухла четворка, с 5 см. изолация стиропор и мазилка. Идва ми на ума да изрежа парчета тръба, с които да дистанцирам носещите планки на сенника. Както пише и в темата- изолацията ще се смачка...
sunny cd20 - помощник
Точно с тръба се дистанцира при анкера но и в долния край на планката се поставя пак тръба за опора
maleeeestrax - специалист
една туба химически дюбел на фишер е към 30 лева а на хилти е 50 но проблема при хилти е че оставяш депозит за пистолета.И в двата случая една туба ще ти стигне като качеството при хилти се води по добро.ако имаш топлоизолация (вата или стиропор ) в местата на закрепване я изрежи и сложи фибран с висока плътност :rock:
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на сгъваема тента на тухлена стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: