Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ZMeyGorianin - майстор
Здравейте!
На Хладилник с фризер Хотпойнт FFA 75 светна предупредителната лампа за висока температура във фризера. В действителност всичко се беше размразило.
В същото време хладилната част се обледява и компресора не спира.
Термостатите и на двете части са настроени на средно положение.
Mнението на техника беше, че губи фреон. Било много трудно за откриване и ремонт защото изпаритела бил под изолацията. При условие, че хладилната част обаче работи на минусови температури и прави всичко на камък по ми се вярва да е нещо по управлението. Не съм запознат точно с конструкцията, но си мисля, че ако има магнитвентил, който да пуска фреон към фризера и той не работи проблема е там. За капак техника ми предложи да закупи компресора, защото бил качествен.
Както и да е вече съм с нов хладилник, но защо да изхвърлям този при условие, че мога да го ползвам и имам къде !?
За магнетвентил нямам представа дали има.
Моля за съвет от запознати!

Ето и снимка на панела му за управление:
Прикачен файл:
att-4e19ccf9c179475.jpg
att-4e19ccf9c179475.jpg (10.09 KиБ) Видяна 5473 пъти
dundurma - специалист
точно същия проблем преди седмица на същия хладилник.някакъв магнитен клапан не отварял,фризера спря,а хладилника става фризер.а ремонта бе 60лв. с фреона.тоз майстор е искал да те :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead:
ZMeyGorianin - майстор
И аз към вентила съм се насочил. Но като имам предвид, че те трудно изгарят- ползвал съм такива с години под напрежение- по ми се струва да е нещо електрическо / електронно/ което го командва. На първо време ми трябва ел. схемата за да видя поне за предпазители. Ако се окаже нещо такова си спестявам зареждане с фреон защото няма да се сваля.

Тема "Фризера не замразява" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: