• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
root666 - специалист
Само това намерих в нета
http://bravite.com/bg/%D1%86%D0%B5%D0%B ... 0%D0%BB./3

Откъде бих могъл да го намеря и дали може да се сложи на вече готова дограма?
stiv1961 - майстор
Здравей.Като гледам си от Пловдив-има една фирма,която има склад и в Стара Загора.Отиваш,купуваш си шнапер и дръжка и монтираш на вече монтирана дограма/няма проблем/.А и цената е далеч по- ниска от тая,която е написана за Siegenia.Ще се убедиш.Успех :)
http://www.lemotrade.com/#/contacts/
miro_800 - специалист
dbitzepsa написа:
Проблема е следният.Наскоро си смених дограмата,сложих си 6 камерна PVC.Няколко месеца всичко беше наред.Обаче от няколко дена ми почна да стържи дограмата при отваряне и затваряне-точно долу в левия ъгъл на прозореца.Извиках фирмата която ми я сложи,и проблема беше отстранен за 1 ден...И сега отново имам стържене само че се появява когато отварям прозореца само отгоре (незнам точно как се нарича този вид отваряне) Съвсем малко механиката жули на прозореца.Моля,ако някой знае как да го реше този проблем да ми помогне,ще съм му много благодарен :)
Сигурно е провиснал.Оправен е с реглаж по вертикала ,но явно е достигнал границата когато започва да жули в ножицата.Предположение само.Решението е сваляне на стъклопакета и разпъване наново.
dbitzepsa - напреднал
miro_800 написа:
dbitzepsa написа:
Проблема е следният.Наскоро си смених дограмата,сложих си 6 камерна PVC.Няколко месеца всичко беше наред.Обаче от няколко дена ми почна да стържи дограмата при отваряне и затваряне-точно долу в левия ъгъл на прозореца.Извиках фирмата която ми я сложи,и проблема беше отстранен за 1 ден...И сега отново имам стържене само че се появява когато отварям прозореца само отгоре (незнам точно как се нарича този вид отваряне) Съвсем малко механиката жули на прозореца.Моля,ако някой знае как да го реше този проблем да ми помогне,ще съм му много благодарен :)
Сигурно е провиснал.Оправен е с реглаж по вертикала ,но явно е достигнал границата когато започва да жули в ножицата.Предположение само.Решението е сваляне на стъклопакета и разпъване наново.
Тя дограмата е нова на 3-4 месеца,възможно ли е толкова бързо да провисни ... :( ? Значи аз като я бутам,ми се струва че има нещо хлабаво ,от горната страна.Там някак си "играе" 3-4мм ми се струва.Гледах в другата стая дограмата ,че е абсолютно същата и това го нямаше 8-[
velsi - Почетен майстор
Всичко е възможно, особено ако става дума за ново строителство.
EDI - майстор
Да не са спестили металното укрепване в профилите, и за това да провисва.
velsi - Почетен майстор
Нищо не са спестили. металния профил е само по правите участъци, той няма връзка в ъглите и не помага в този случай. При ново строителство, когато се гони количество и срокове, просто се пропуска заклинването на стъклопакетите и ефекта се проявява след време. Достатъчно такива изпълнения съм виждал.
dbitzepsa - напреднал
Сега извода какъв може да е.... ?Как да го оправя този проблем,все така от някъде ще ми стържи ли ?Да не би да се охлабило от няколко места и да трябва да се стегне от всякаде ?
Последна промяна от dbitzepsa на пет юли 15, 2011 12:48 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Много неща могат да бъдат, но ако крилата ти "висят" и опират отдолу най-вероятно е това и трябва стъклопакетите да се заклинят. Трябва да свалиш стъклодържателите на едно от крилата и да видиш.
dbitzepsa - напреднал
velsi написа:
Много неща могат да бъдат, но ако крилата ти "висят" и опират отдолу най-вероятно е това и трябва стъклопакетите да се заклинят. Трябва да свалиш стъклодържателите на едно от крилата и да видиш.
Гледах когато ми ги слагаха,бяха ги заклини ли .... Интересното е ,че като ми го стегнат известно време "кара" без проблем и после се получава ново стържене от друго място ;)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: