Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
прочетох всички теми но не открих как се лепят плочките над вратата,имам предвид как се закрепват за да не се изсухлят надолу докато съхне лепилото при положение че вратата е пвс и не може да се сложи мастар или дъска за да ги поддържа отдолу.Предварително ви благодаря
Spokoiniq - майстор
Като е вратата PVC нали има перваз, на него.Ако е тип балконска без перваз плочките трябва да завършват с лайсна, по-красиво е поне.Тая лайсна се лепи с PU лепилоза касата на точкии на другия ден плочките.Ако сте изтървали момента със страничните лайсни, поне сложете горе.Лепило аз ползвам на Бизон, Мастификс също става, но е по-слабо.Ако ще лепиш за касата на вратата лайсната може и с Хенкел, но то е по-течно и не е PU, лепи добре, но трябва да укрепиш лайсната докато хване.Ако още нещо-питай :)
Благодаря за отговора Spokoiniq но няма лайсни,просто вратата е направена и останаха само да се залепят плочките над вратата.Мисля че пропуснах да кажа че става въпрос за банята.Не върви първо да се сложат хоризонталните защото искам с тях/хоризонталните/ да прикрия евентуално недобро изрязване на вертикалните.Гледах че на дървени врати коват мастар в касата на вратата и така ги задържат,но вратата е пвс.
emil_v r - майстор
Режем мастара 5мм по- къс и заклинваме с клинче от ляво . 2 вариянт - хвърля се малко гипс отдолу , при свалянето се мокри и тои сам пада (с плочките) . Знам още 33 начина .
ще се радвам на няколко от тези 33 начина emil_vr.За хоризонталните ми казаха че могат да се хванат с изолирбанд към вертикалните,така че проблемът си остава вертикалните.
emil_v r - майстор
Ама не питаше ли за хоризонталните как да се закрепят и подравнят от към касата? Добре ,ще ти кажа 3ти начин - чети защото няма да повтарям! Предполагам всичко е налепено и остава ъгълът над касата. Пии първо една малка Загорка , подмажи ъгъла с теракол прецизно , така че под плочката да има място за 3-5мм лепило . На другият ден където и да лепнеш плочка , тя няма да мръдне и мм. Лепиш ги по двоики и контролираш с ал. мастар. Фугата на ъгъла абс. прецизно , ще бъркаш , но сваляш безотговорно ,и отново . Даи снимка , че да се разберем . Не ме караи да търся мои снимки на такива ъгли , понеже съм ги извадил на диск ,а и трябва да се смаляват . В другите форуми какви удобства има , ехее..- авт. смаляване на пикселите!
Spokoiniq - майстор
И аз не те разбрах много добре, но ако е първи ред над касата режеш къс мастар и с дърводелски стеги го затискаш през касата на вратата,капиш?
Извинявайте че не съм уточнил,наистина е грешка да пускам питане без да е е конкретно и ясно,за което съжалявам.Става въпрос за вертилкалните плочки,които се лепят над вратата.Пвс профила на вратата обхваща съвсем малка част от вратата/говоря за вътрешната страна тази която е вътре в банята/и не става да се използва за подпиране.Това е

Тема "плочки над вратата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: