• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
професионал - специалист
За Гугъла си прав,но аз се изумих на изказването на кандидат-студента,иначе и на мен в строителството почти не ми се налага да смятам обем на цилиндър,докато в случаен разговор с приятел не се наложи да сметнем вместимост на огромен казан-тогава понеже не бях сигурен в формулата се обадих на вуйчо ми,който с абсолютна убеденост ми я потвърди.Тъй като човека е работник(а не даскал или нещо друго, което изисква честа работа с формули),се учудих как така тя му беше на устата, и не се замисли изобщо и тогава се сетих,че той е работил цял живот в горското а там смятане на цилиндри колкото щеш :-D .
8180 - майстор
Проблемът не е само в точната формула и Гугъл.
Трябва да знаеш и какво да търсиш, което явно не е така за една не малка част вече:
http://tv7.bg/bodilnik/news/778072.html
schuldiner - майстор
8180 написа:
Проблемът не е само в точната формула и Гугъл.
Трябва да знаеш и какво да търсиш, което явно не е така за една не малка част вече:
http://tv7.bg/bodilnik/news/778072.html
Думата, която старателно избягват, е интелект/интелигентност. Може да научиш някоя формула, може да наизустиш повечето й проложения, но да ползваш точните знания за конкретен нов проблем си е от начина на мислене и е проява на разум. А понеже схващането е, че интелигентност не се придобива, хората тактично спестяват критики на тази тема, все едно е някакво вродено заболяване. Но май не е съвсем така, мозъкът се развива цял живот...
Всъщност аз казах само, че бих се срамувал да попитам. Интересно ми беше дали и друг изпитва чувство на неудобство от незнанието си (за нещо, което би трябвало да знае) и как си го обяснява.
kolonal - специалист
schuldiner, търсиш под вола теле. Нарочно запазих мълчание, но ти си ровиш. Какво искаш, да се срамувам и да кажа, че съм много прост, щом не знам формулата, която не ми се е налагало да използвам никога в живота си, освен навремето в училище?!
schuldiner - майстор
Ако трябва да съм честен, интересува ме как хората надмогват срама си. Мен не ме устройва да си трая, като трябва да питам за нещо, но всъщност така правя и губя. Знам защо го правя, но не знам как се преодолява.
Ако исках да се изгавря, щях да го направя по-категорично, повярвай... Не ти дължа извинение, но поне "наздраве" мога да кажа. Дано е достатъчно.
Каналски - специалист
Извън Темата !
schuldiner написа:
... интересува ме как хората надмогват срама си.
Както казват, "Това не ми е трябвало да го знам" "Това за какво ми е да го знам" "Това не ми трябва" "Защо да си пълня мозъка с неща които не ми са нужни" "Това го знаех, ама съм го забравил" "Това ти го знаеш нали затова си Учил"
  • 1
  • 2

Тема "Как се изчислява кубатура на басейн?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: