Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ArturDent - Почти Безобиден
Преди да пусна темата, препрочетох и стара тема. Там има пак същините дилеми. Но доколкото разбрах Лазар твърди че има разлика в качеството на малките (до 150 л) и на големите (200+ л) бойлери на Теси.
Били се произвеждали на различни места.
Лазаре кажи си.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, така е, нямат нищо общо. На мен също ми се налага постоянно да монтирам и от малките - нямат нищо общо наистина. Малките са стара разработка, знаят си им кусурите, но не било толкова лесно да се отстранят, не знам. Запорожеца колкото и да го подобряваш няма да стане Таврия :) . Големите обеми се водят "Профи серия", те са наистина нови разработки, след като Теси вече навлязоха и на професионалния пазар се сблъскаха с проблемите и изискванията на този пазар, като спомена buritoo - големина и разположение на серпентината, брой и разположение на сондите за датчици, брой и разположение на нагревателите, ефективност на топлоизолацията. Като се добави и перфектните машини и технология, качеството на стъклокерамичното покритие, задължителното продължително изпитание с динамично налягане се получава един наистина конкурентен продукт измежду най-добрите производства на Балканите. Направиха и нов 80л бойлер с голяма серпентина (28кВт), защото разбраха, че стария е по-скоро играчка (както този на Елдом и Сънсистем :) ) - много е полезен, ама лошото е, че се произвежда в стария цех. Въпреки всичко това е единствения български бойлер с такъв обем, който става за работа с газов котел и в момента монтирам доста такива. При Профи серията всичко е различно, включително и организацията на сервиза.
ПП Ааа, и още нещо - при съществуващ пазар да тръгнеш с ново производство и цени по-високи от конкуренцията това би трябвало да говори за една увереност в достойствата на собственото производство и мястото му на пазара, която увереност не е без покритие :wink: !
Последна промяна от LazarGanev на пет юли 15, 2011 7:51 am, променено общо 1 път.
kuuuuuul - майстор
А пък аз мисля че бойлера задължително трябва да е от неръждавейка,има и медни но те сигурно са много скъпи.Всякакви други покрития щом са направени в Б-я не им вярвам.
Тани - модератор
То и неръждаемите в България не са за доверие :wink: Правят ги от много тънка ламарина!
kuuuuuul - майстор
И това е вярно, но няма нищо съвършено.Артуре няма ли в Русе място където да си го поръчаш по твое желание?
LazarGanev - "Велик майстор"
kuuuuuul написа:
А пък аз мисля че бойлера задължително трябва да е от неръждавейка
Защо искаш да е нераждавейка? Стъклокеамичното покритие или емайла (което е почти едно и също) са най-неутралните покрития, всичко друго, което е метал предразполага към някаква реакция и съответния метален вкус. Ако си забелязал всички маркови бойлери, които се продават са емайлирани.. Неръждавейка ще намериш само китайски и български.
ArturDent - Почти Безобиден
То че няма да е наръждавейка, няма да е. При цена 250% по скъпо. Пък и в наше село няма смисъл. Бойлера по-скоро ще се скапе от варовика отколкото от ръжда.
Имаме изключително варовита (твърда) вода.
kuuuuuul, изобщо не съм убеден, че ако поръчам бойлер, то той ще бъде по-добър от фабричния. За сроковете не ми се говори - сигурно отиде месец + 2 седмици стандартното закъснение за Булгаристан.

Така и така съм отворил тема - Влияели ли хлорта за дезинфекция, която слагат, на бойлера? Намирам се близо до водна кула и водата е доста хлорирана. Щом може да се пие не е в голямо количество, но е повече от нормалното.
syncho - майстор
Артуре мен ако питаш дали ще си вземеш Теси, Елдом или Сънсистем в момента разликата м/у тях не е изобщо голяма. Единствено бих те посъветвал да провериш, кой от трите производителя имат сервиз наблизо и как реагират на рекламации. Това е, което мога да те посъветвам те и цените са им г/д еднакви така че няма кой знае какъв спор. Елдом също са с нова поточна линия за GreenLine серията си. Просто ги настъпиха доста и няма къде да ходят освен да качат качеството поне малко. Съвсем скоро ще има и енергиен клас и тогава не ми се мисли какво ще става...
armagedamian - специалист
1.Елдом
2.Теси
Това е за мен като качество.На Сънсистем нещо не мога да им се доверя .....
filmatoplo - майстор
Сънсистем- са много далече по качество от горните два модела дадени от колегата Дамян . :) Само веднъж монтирах 2 броя 150 литрови с мантел и серпентина на сънсистем , още ме е яд .

Тема "Какъв бойлер 200 л. с две серпентини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: