• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 39
Ел. инструментите. Консумативи.
unclebim - специалист
dpp написа:
unclebim написа:
В Koelner продават диск за ъглошлайф с верига - на 125мм струва около 30 лева, на 230мм струва около 43 лева. Аз си взех малкия и ми върши работа.
Не намирам къде Онлайн мога да си поръчам един 230мм такъв. Някой знае ли, тук в Бургас не мога да го намеря в магазините!
Аз го взех от склада им в София, близо до летището, не знам онлайн да продават.
Попаднах на темата, чудейки се - може или не може - с ъглошлайф - дърво.
Може да се каже, че ме полазиха тръпки докато я изчета до края.
Сега се чудя на друго - след толкова брутално-красноречиви примери, все още има 'желаещи'!
Изпариха ми се намеренията за всякакви опити и прочие.
Вярно, че няма нищо сигурно в тоя живот, но пък да храним преждевременно червеите...
Успех на всички! Спорна и безаварийна! И дълги години още да се радвате и на добро здраве и на добре свършена работа!!!
mitko64 - майстор
Според мене извесна вина имат и някои производители- защо не спрат от производство циркулярни дискове с отвор 22,2мм. Това си е явна разработка за ъглошлайф, въпреки, че който е решил, ще намери начин да пригоди и с друг отвор.
mitko64 написа:
Според мене извесна вина имат и някои производители- защо не спрат от производство циркулярни дискове с отвор 22,2мм. Това си е явна разработка за ъглошлайф, въпреки, че който е решил, ще намери начин да пригоди и с друг отвор.
Където е водеща едната печалба, там трудно се намира друга логика. А каквото човек сам си направи, друг.... не може. Все от главата си иде проблематиката, в крайна сметка. Преди време, имах възможност да поработя с Макита. Японско производство. Помагах на приятел, извън Бг. Удоволствие е да се работи с тези машини. /при все, че основната ми работа е 'на бюро', мисля, че поне до известна степен можах да сравня Макита с няколко от останалите 'водещи'/. Определено е доста удобно човек да има добър инструмент под ръка, но когато няма такава възможност и се налага да импровизира, съчетава, композира и т.н. и е разумно това да не граничи с прекалени рискове, като визираните по-горе. Едно е да се одраскаш, порежеш /повърхностно/, ...; съвсем друго са дълбоките порезни рани, а да не говорим за още по-крайни наранявания. Като се има предвид, че дори от едно замърсяване на уж повърхностна рана може да доведе до фатални последици - загнояване, отравяне, запушвания, некрози и прочие и загуба на крайник или част от него. Няма факт, който е добър сам по себе си. Много пъти съм давал пример с обикновен кухненски нож - както е вярно, че всяко семейство притежава такива и така е вярно и друго - всеки родител ги държи далеч от малките си деца. Същото е с ел.захранването/енергията и прочие. Чудна работа вършат всички тези машини, механизми и приспособления и не рядко носят учудване и в обратната посока - "как можа да се случи ?!?" А с опита, рутината, зрелостта, ... расте и предпазливостта. Но от друга страна е прекалено глупаво да се отхвърлят с лека ръка препоръките на по-опитните, нали. Кой би отишъл на лекар, който сам е тръгнал да преоткрива медицината за себе си, пренебрегвайки целият световен опит по въпроса ?!?
Шапка свалям пред труда да се създават и поддържат подобни сайтове, като една прекрасна възможност за споделяне на опитности! Поздравления и успех!!!
kborisov - специалист
Цецо написа:
Има такъв диск и не виждам по-голям риск при рязане отколкото при рязане на метал.Даже напротив,защото усилието което се прилага е малко.
Да бе, вчера си скъсих пръста с такова, а можеше и много по-зле да е ...
Прикачен файл:
ShortFinger.JPG
ShortFinger.JPG (16.01 KиБ) Видяна 25598 пъти
А бях чел темата преди това, знаех, внимавах - ама подскочи гадината. Мислиш си, че можеш да го удържиш, ама не става.
Та и аз да кажа: Не правете това! Има си специализирани инструменти. И с тях можеш да се нараниш, но риска е много по-малък.
housedoktor - майстор
Желая ти от името на всички скорошно възстановяване.А и да ъпнем темата ,за да не се повтарят подобни инциденти
housedoktor написа:
Желая ти от името на всички скорошно възстановяване.А и да ъпнем темата ,за да не се повтарят подобни инциденти
Бързо възстановяване ! ! !
dpp - специалист
Е как дясната ръка бе, да не си левичар? И баща ми веднъж му викам / държи едно парче дърво и реже срещу ръката си/ недей бе, сложи го на земята ...и докато му кажа изчатка явно на някой чеп и му изяде част от палеца..добре че беше малко а и беше с малкия флекс.. :sad:
EDI - майстор
Луд късмет, че е само пръстчето.Да оздравяваш по-бързо. :) Аз затова си карам с електрическия трион БОШ, чиста работа.
torbalan - Дървен философ
ще зарасте, но е неприятно...

и верно е късмет, че е само пръста...

мисля, че бях писал в началото на темата, но ще повторя:

НЕ ПРАВЕТЕ ТАКИВА НЕЩА! ОПАСНИ СА!

не разчитайте, че ще удържите машината.... най-малките ъглошлайфи са от порядъка на 700 вата и нагоре... един сравнително силен нормален мъж може да докара до към 150-200 вата мощност и то за кратко...
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 39

Тема "Диск за рязане на дърво за ъглошлайф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: