Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Justy - майстор
Топлината от ЛНЗ / лампа с нажежаема жичка / отива нагоре. Би вършила чудесна работа, ако кондензата не течеше надолу :? Затова производителите слагат осветителните тела отгоре и отстрани. В световен мащаб този въпрос не е решен. Лично аз предлагам обдухване от двете страни.
wernis - специалист
Този нагревател в Бриколаж е като подово отопление. Подовото отопление от какъв проводник се прави ? Ел специалистите не можете ли да кажете какво трябва да е сечението на проводника и каква дължина за да се получи нагревател 50-70вт . При това тези проводници за подовото имат някаква изолация, не са оголени. Чудно как изолацията не се разтопява или нарушава по някакъв начин.
ELEMENTAL - специалист
wernis вместо да се занимаваш с глупости я вземи си намажи огледалото с
желатин и проблема ти е решен( е поне за няколко седмици :-D )
MIRO_073 - майстор
wernis написа:
Този нагревател в Бриколаж е като подово отопление. Подовото отопление от какъв проводник се прави ? Ел специалистите не можете ли да кажете какво трябва да е сечението на проводника и каква дължина за да се получи нагревател 50-70вт . При това тези проводници за подовото имат някаква изолация, не са оголени. Чудно как изолацията не се разтопява или нарушава по някакъв начин.
Кабела за подово отопление се продава на рула и е изчислен за определена мощност за 220V примерно 1200 W ; 1600 W ... Това е специален съпротивителен провидник - нагревателен кабел , а изолацията не му се стапя защото той работи на 35-40*С макс-50*С(това е много).Дължината му е различна поради това какво е съпротивлението на жилото (то не може да бъде винаги еднакво)Обикновенно около 40-50 м
liubitel - помощник
Мазането на огледалото води до замЪгляне.
stanetzz - специалист
Изравям тема от 1 година, ама отскоро съм тук,та и аз да споделя...
Моят нагревател за огледалото го направих от парче от нагревател за подово- беше ми останал, след като се отказах да слагам подово.
Та по системата проби/грешки - отрязах няколко метра от въпросния кабел, и го свързах към 12V. След което с няколко проби и скъсявания успях да докарам нагряването докъм 40-45°C - поносима на пипане температура.
Отрязах парче от стъклофибърна мрежа за армиране на топлоизолации, с размер, по-малък от големината на огледалото. Навих нагревателния проводник върху мрежата и го закрепих към нея така, че да не се развалят навивките. Общо взето се получи умалено копие на отоплителните рогозки с подово на DEVI.
За закрепването- отзад на огледалото залепих 4 парчета стъкло 5мм, а тях от своя страна- към стената. Така се образува 5мм междина, в която е поставен нагревателя.
Включвам го от един ключ заедно с вентилатора.

И така вече 4 години, безотказно.
има едно фолио с реотани което се залепя за обратната страна на огледалото и се включва към осветлението в банята, слагаш си го и забравяш

http://www.ecofloor-bg.com/pages/bg/eco ... roducts/12
Bobivan - специалист
Цени????Ориентировъчно....

Тема "Как се прави огледало за баня с нагревател отзад" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: