Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Tsilkov - майстор
EDI написа:
Странна комбинация, вътрешното ти сигурно е ПРЕСТИЖ, а външното е на серията ПРОФЕШЪНЪЛ, на печалба си.
Да така е.Мисля ,че понеже Престиж вече не се произвеждат - този беше някакъв намален и то с доооста :cool: .Да разбирам ли ,че сега COP-а е колкото на ПРОФЕШЪНЪЛ?Иначе гледах ,че вътрешното си е правено в Япония ,а външното в Чехия или нещо подобно.
EDI - майстор
Да, характеристиките са като на ПРОФЕШЪНЪЛ.Ти направо си на печалба, защото преди време продаваха машини ПРОФЕШЪНЪЛ с външно тяло на СИЕСТА, които машини са по-нисък клас и хората имаха проблеми.Направо трябва да почерпиш. :lol:
lakosste - специалист
За да не отварям нова тема,един въпрос към специалистите.Интересуват ме какви са данните на старите руски климатици(прозоречните) и по-специално БК-1500. имам предвид какво отдава в сравнение със сегашните и каква е консумацията на ток?
zil157 - специалист
каква е консумацията на ток? Ами измери я!
EDI - майстор
Не знам точно, но мисля, че КОП е към 2, 2 и нещо.Те само охаждат или вентилират.Иначе са железни машини.В службат имахме 15 годишни сандъци, като ги сваляхме, още си работеха.
lakosste - специалист
zil157 написа:
каква е консумацията на ток? Ами измери я!
Ако имах с какво досега да съм я измерил.
EDI - майстор
На БК-1500 нормалния ток е 4 - 4,5 А, максимално допустимия е 5 А.Консумацията е 1000 вата.
Tsilkov - майстор
EDI написа:
Не знам точно, но мисля, че КОП е към 2, 2 и нещо.Те само охаждат или вентилират.
Вероятно имаш предвид EER ,а не COP :-D
EDI - майстор
Да, правилна е забележката :lol:
lakosste - специалист
EDI написа:
На БК-1500 нормалния ток е 4 - 4,5 А, максимално допустимия е 5 А.Консумацията е 1000 вата.
Благодаря ти.

Тема "COP и EER в зависимост от големината на климатика?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: