Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тани - модератор
Е ти пък точно с мантел :?
И аз се бях засилил да си купувам такъв , но от Сънсистем ме разубедиха и ми препоръчаха да си взема соларен с две серпентини. Засега нямам проблеми вече 2 години. Само не знам дали е нормално при всяко загряване да изтича доста вода от предпазния вентил?Дали е поради това , че съм го обезвъздушил и в балона няма въздух , който да компенсира температурното разширение на водата?
nikisv - специалист
Тани написа:
Е ти пък точно с мантел :?
И аз се бях засилил да си купувам такъв , но от Сънсистем ме разубедиха и ми препоръчаха да си взема соларен с две серпентини. Засега нямам проблеми вече 2 години. Само не знам дали е нормално при всяко загряване да изтича доста вода от предпазния вентил?Дали е поради това , че съм го обезвъздушил и в балона няма въздух , който да компенсира температурното разширение на водата?
И при мен изтича доста вода от предпазния вентил при всяко загряване .
Тани - модератор
С какъв бойлер си?
syncho - майстор
Тани това при какво загряване е? В смисъл от 20С до 80С или от 40С до 60С? Не виждам смисъл да вдига чак такова налягане при нагряване, освен ако и във водопроводната мрежа не ти е допълнително високо налягането... За съжаление съм бил свидетел на ВиК да подават към къща около 13bar :shock: налягане... Така че, може и това да е допълнителен проблем.
Тани - модератор
Ще сложа един манометър да проверя. Иначе загрявам от температурата на водопровода до около 80° през зимата , а сега е на 65° . Топля водата само на ток, така, че дори не се загряват всичките 200л. Остава варианта с високото налягане :?
nikisv - специалист
Тани написа:
С какъв бойлер си?
Сънсистем соларен с две серпентини 150 литров ,има монтиран обезвъздушител.Предпазния вентил е на 8 бара,и аз подгрявам само горната му част долната серпентина още не е свързана.
kuuuuuul - майстор
При мене налягането е мах. 3 бара и нищо не тече в момента,но преди течеше дори и при това налягане и след няколко смени на вентили се оправи/голям боклук са/.
nikisv - специалист
Най-вероятно е от вентила той е комплект с бойлера явно си пробутват остатъчни наличности.
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
Сънсистем- са много далече по качество от горните два модела дадени от колегата Дамян . :) Само веднъж монтирах 2 броя 150 литрови с мантел и серпентина на сънсистем , още ме е яд .
Ще влезеш в правия път ма ..... :wink: :-D
turistak - специалист
Един странен въпрос.

Дали е възможно при ползване на бойлер с 2 серпентини (едната откоито се захранва от котел), към другата да се закачи отоплението на къща?

В техническите данни
http://www.tesy.com/bg/products/visokoo ... 60_f40_tp2_/

... е написано Макс. мощност на серпентината S1 *60-80/70-90°C 23/30 kW
Предварително се извинявам ако питането глупаво, но така ми се струва, че котелът ще работи "по-гладко". Ясно е, че като се точи яко топла вода, парното ще изнемогва.

Тема "Какъв бойлер 200 л. с две серпентини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: