• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
m_markovski - специалист
Много не вярвам на торбичката, затова питам за прахосмукачка.
Иначе съм на 5-ти етаж в блок и ще търкам вкъщи...
EDI - майстор
И с прахосмукачка може да стане, но не знам дали модела има такава възможност за свързване с оглед диаметрите на маркуча и машината.Ако не е професионална прахосмукачката, се задръства по-бързо, но ще чистиш, явно нямаш друг вариант.
elanmorin - напреднал
Кажете някой качествен грунд, и има ли значение от дървото. С до 240 шкурих за тест, не съм си играл чак за идеално, а грунда който купих не запълва дори миниатюрни неравности, примерно по шарките където е по-ронливо. 2, че и три слоя сложих. Какво всъщност прави грунда, прониква в дървото и запълва, но не изравнява?
Споменати са шлайф-грундове в темата, а има ли шлайф лакове :) или си е по подразбиране, че лака се шлайфа :?:
bisermonov - специалист
Да съществуват шлайфгрундове за запълване на пори на определени дървесини които са порести но няма да ти оправи ако имаш дупки и някакви други по-големи надирания за тях са измислили китове ЕDI добре те е насочил как да почнеш и трябва да си внимателен че фурнира е доста тънък и може лесно да го протриеш. И лака може да се шлайфа нищо нетипречи но не е за тази работа ако търсиш гладкост.
  • 1
  • 2

Тема "Лакиране на дърво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: