Така съм свързвал и веднага започва да циркулира през разширителния съд , убеснявам си го с малката височина на която го монтирам -2,50 от пода или на 1,50 от камината до тавана ,тоест малък воден стълб. 

filmatoplo одеве написа:Така съм свързвал ..как ?
LazarGanev написа:..Трябва да се сложи кран за регулиране на дебита.какво става с сечениято 1 цол тогава?
LazarGanev написа: Познайте на кой щранг?като изгрее луната довечера ше фъргам боб, и ще споделя ресултата
Тръбите могат да бъдат полипропиленови с алуминиева вложка или AllPex.И двата варянта са с алуминиева вложка, но полипропиленовите са за предпочитане, но пък и по-трудни за работа.AllPex са по-лесни за работа, но пък здравината им не е достатъчна.Какво има предвид като казвам здравина?И двата варянта са удачни, но при критични ситуации (претоварване на системата) или така нареченото "завиране".Тогава, AllPex се оказва по слабата, а полипропиленовата тръба удачен избор.По отношение на горенаписаното - коя тръбата е "по-здрава" зависи от това за каква температура е направена тръбата - и при полипропиленовите и при полиетиленовите тръби/но препоръчвам омрежен полиетилен PEX-AL-PEX, който е за по високи температури/ има клас, маркиран на тръбата, който показва за каква температура е тръбата! За високотемпературни инсталации тръбите трябва да са клас 5, което все пак се среща от време на време на пазара, въпреки че повечето тръби които се водят PEX-AL-PEX са куче марка, без клас и стандарт - няма смисъл да се рискува с тях. Докато 99% от полипропиленовите тръби/със или без алум вложка/ които съм виждал на пазара са клас 1, някой път и клас 2/за 70 градуса/! Т.е. те са за температура/работна/ до 60 градуса! А при клас 5 работната температура е 80 градуса, като може да издържи за една година нон стоп и при 90 градуса.
nakata1975 написа:Здравейте.Имам следния въпрос:наскоро направихме парно,котел виадрус 29.1 със 8радиатора лира и бойлер.От котела се тръгва с тръби ф32 на 1вия етаж е перфектно,въпроса е е за 2рия етаж,понеже имах изградена система за камина и радиаторите са свързани последователно с тройник на два в едната посока -греят перфектно и три в другата изцяло с ф 16,като третия грее наполовина,искам да сменя тръбите.Та как ще е по-добре с колектор на ф20 или пак последователно с кой размер тръби.благодаряАко до втория етаж също върви 32, смени тройника, като към трите радиатора сваляш един размер. Другите си ги остави така и дано се получи. Дано да имаш и секретни вентили или кранчета на изхода на радиаторите.
naskov написа:Какво имаш предвид с колектор ф20?Колектор и до всеки радиатор тръба ф20
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: