Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, нов съм във форума. Това е първият ремонт, който правя в живота си и покрай банята имам два много сериозни /поне за мен/ въпроса, ако някой може да ме просветли, ще бъда изключително благодарен. ](*,)

Казуса е следния: в съседката под нас тече, от нашата баня /то това е и основната причина за ремонта всъщност/. Разбихта и подмениха сифоните и тръбите /те са вкопани в плочата, ако има някакво значение/, сега предстои да се сменят плочките. Фаянса по стените ще се кърти, на пода ще се лепи върху съществуващия теракот. Искам да се презастраховам възможно най-сигурно срещу нов теч, че онази отдолу ще ме изяде /и е в правото си/. Въпросът е - има ли някакви допълнителни процедури като поставяне на изолация, някакво специално екстра уплътняване и прочее бонус неща, които биха подсигурили банята срещу протичане, извън стандартните процедури при лепене на плочки? На пода ще се лепи гранитогрес по принцип.

И още един въпрос, пак свързан с горния проблем - фугиращата смес. Избора, който имам е между Мурексин FM 60, Церезит CE 40 и на Боро продуктите. От тези варианти, има ли някой, който е съществено по-добър и сигурен от другите?

Майстора е в отпуска в момента, затова се опитвам да си подготвя домашното, преди да се появи =)
Илиян Илиев™ - майстор
Най-доброто против течове се нарича лицензирана фирма. Сключваш си договор, а те са задължени да дадат гаранция на свършената работа. Като протече по време на гаранцията къртят и поправят за собствена сметка плюс поемат щетите на онази отдолу.

Всичко останало е направи си сам. :wink:
stiv1961 - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Всичко останало е направи си сам. :wink:
Ми то затова форума така се казва и човека пита тук.
Аз съм ползвал продуктите на ,,Церезит" и съм много доволен.Успех.
Илиян Илиев™, прав си. За съжаление бюджета ми не позволява пърженето от страна на "лицензираните фирми".
stiv1961, благодаря - видях им хидроизолациите на церазит и ще поставя въпроса пред майстора, да видим как ще реагира =)
професионал - специалист
Добре дошъл!Има много екстри-зависи от бюджета ти-има нещо като гумена вана със сифон,която се монтира и върху нея се редят плочки(братовчед ми си направи така,но я купува във Франция),има много видове течна хидроизолация комбинирана с лента за ъгли (сика,изомат,баумит,вебер и др.)-напиши в Гугъл и чети.Успех! :partyman:
kam34 - специалист
И при мене положението е горе долу същото :? Купих си хидро изолация на Денел http://www.denelbg.com/main.php?content ... laciq/xi02. Фирмата от която я взех се занимава с изграждане на ВиК системи и техните майстори ми казаха че с нея изолират малки водоеми за питейна вода. Смятам с нея да мина на две ръце пода и стените в банята като по фугите стена-стена и стена-под слагам и еластична лента. По принцип всички фирми за строителна химия предлагат хидроизолации в ценови диапазон 20 - 150лв за 25кг. :shock: спрях се на тази поради добрата цена за еластична изолация.

Тема "Два въпроса за баня от изпечен НЕразбирач" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: