Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Не знам защо залагате такива коефициенти. Аз го смятам към 9kW за цялата къща плюс 3kW за един бойлер. На всичкото отгоре знаете ли колко лесно се намира готварска печка със 17kW водна риза? Не говоря написано на листче 17kW, а реални такива.
iva6ki - специалист
syncho написа:
Не знам защо залагате такива коефициенти. Аз го смятам към 9kW за цялата къща плюс 3kW за един бойлер. На всичкото отгоре знаете ли колко лесно се намира готварска печка със 17kW водна риза? Не говоря написано на листче 17kW, а реални такива.
Колега идеята на тази мощност е че няма изолация с дървена дограма е като необходима е 13+4kw, 13 водна риза и 4 да отдава камиината или готварската печка.
syncho - майстор
Добре и въпреки това пак ми се струва малко пресилено... все пак къща 60м2...
chano - специалист
iva6ki написа:
syncho написа:
Колега идеята на тази мощност е че няма изолация с дървена дограма е като необходима е 13+4kw, 13 водна риза и 4 да отдава камиината или готварската печка.
чакаите бре хора,утре слагаме дограмата,та вече ще сме с дограма,5 камери с К стъкло и едно стъкло 6мм.
намалете малко киловатите че ще ми съдерете джобовете....
syncho - майстор
В такъв случай спокойно можеш да минеш на 12кВ обща мощност на камината.
chano - специалист
syncho написа:
В такъв случай спокойно можеш да минеш на 12кВ обща мощност на камината.
супер,няма ли някои които да нарисува как да вървят тръбите и какво да се купи?
syncho - майстор
Може ли да се минава по пода или трябва да е по стените? Ако трябва да се минава по стените ти препоръчвам медни тръби... то даже си е направо задължително. Едиствено ще имаш един обезвъздушител, когато тръбите минават над вратата по пътя към спалнята и банята. Аз останах с впечатлението, че ще правиш отворена система. Личната ми препоръка е да я затвориш.
chano - специалист
syncho написа:
Може ли да се минава по пода или трябва да е по стените? Ако трябва да се минава по стените ти препоръчвам медни тръби... то даже си е направо задължително. Едиствено ще имаш един обезвъздушител, когато тръбите минават над вратата по пътя към спалнята и банята. Аз останах с впечатлението, че ще правиш отворена система. Личната ми препоръка е да я затвориш.
мисля да направя дупки към мазето до печката,и тръбите да минават от доло и после да направя дупки кадето ще са радиаторите,така ще излезе по-евтинко и няма да къртя цялата къща,а тръбите ще ги изолирам с нещо.
dalgia - специалист
syncho написа:
Ако ни свтнеш защо са задължителни медните тръби то направо лично аз ще ти пратя каса бира
,ама обосновано а не на изуст.
LazarGanev - "Велик майстор"
И на мене ми стана интересно

Тема "схема за отопление на селска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: